Langkau ke kandungan utama

Rahsia Lulus Ujian Psikometrik

Apakah rahsia untuk lulus Ujian Psikometrik SPA? Tips paling penting untuk lulus di dalam ujian ini ialah dengan melakukan banyak latihan latih-tubi menjawab soalan ujian ini. Ianya adalah satu-satunya cara bagi memastikan calon benar-benar faham kehendak soalan dan memastikan calon mampu memilih jawapan yang benar-benar sesuai.

Walaupun soalan kelihatan mudah dan senang, namun banyak kali berlaku kesilapan di mana calon telah memilih jawapan yang memberikan markah merit yang rendah sehingga gagal melepasi jumlah keseluruhan markah merit yang ditetapkan.

Rahsia Lulus Ujian Psikometrik SPA

Rahsia Lulus Ujian Psikometrik

Soalan Ujian Psikometrik adalah berkaitan ujian kendiri - berkaitan diri calon. Ia akan menilai minat kecenderungan, selain reaksi-respon terhadap sesuatu yang berkaitan, samada berkaitan kerjaya, persekitaran mahupun keperibadian calon.

Tujuannya bagi melihat sejauh mana kesesuaian calon untuk jawatan yang dipohon.

Calon perlu melakukan banyak latihan latih tubi contoh soalan untuk membantu calon mempersiapkan diri dengan pelbagai bentuk soalan, situasi, cabaran dan penilaian. Ia juga untuk bantu calon mengetahui corak serta format soalan ditanya.

Latihan menerusi menjawab soalan akan membantu calon berfikiran lebih positif dan menyembunyikan nilai negatif. Ia akan meransang pemikiran supaya mampu memilih jawapan yang benar-benar tepat meskipun soalan itu nampak mengelirukan.

Rahsia Calon Lulus Ujian Psikometrik SPA

Untuk membantu calon yang berkemungkinan akan ada masalah pada persepsi, pemahaman, teknik memilih jawapan tepat, kurang keyakinan diri, maka pihak Tim Infokerjaya dengan iKerjaya Graduan telah menyediakan cara untuk bantu calon lulus ujian Psikometrik.

Rahsia Lulus Ujian Psikometrik


Gunakan pakej rujukan KHUSUS yang mampu mempersiapkan diri calon untuk menghadapi Ujian Psikometrik sebenar. Ia adalah pakej rujukan yang menkhususkan kepada Latihan Latih Tubi menjawab soalan-soalan ujian Psikometrik.

Rujukan Dengan Contoh Soalan Lengkap Huraian Jawapan

Rujukan ini lengkap dengan jawapan serta huraian jawapan, bagi memudahkan calon mengenal-pasti sebab mengapa jawapan dipilih. Ramai yang biasanya tersasar memilih jawapan kerana beranggapan ianya adalah jawapan yang paling betul - walhal ia jawapan yang memberikan merit yang paling rendah.

Rujukan tersedia dengan 200 set contoh soalan beserta jawapan dan huraian.

Juga disertakan beberapa tips untuk lulus ujian.

Calon boleh dapatkan pakej rujukan ini serendah RM40 sahaja. Gunakan link di bawah untuk menempah, kerana ia akan disertakan dengan update percuma selama 3 tahun!

[+] https://affiliates.jvsecurepay.com/go/ujian-psikometrik/2624

Awas, jangan buat belian di platform lain selain daripada laman web rasmi Infokerjaya. Pakej rujukan ini TIDAK TERDAPAT di SHOPEE mahupun LAZADA.


Mahu dapatkan lebih 200 contoh soalan (jawapan disertakan) UJIAN PSIKOMETRIK Terkini? [Klik Sini untuk Info]

Nak tahu apa rahsia lulus Temuduga Kerja Kerajaan? Muat-turun Ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan sekarang di sini - [Klik Sini untuk Dapatkannya]

Klik Sini untuk Info

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Rujukan Psikometrik SPA Terkini 2022

Setiap tahun, pihak SPA akan menjalankan Ujian Psikometrik kepada calon-calon yang telah berjaya lulus di dalam Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE). Sebelum ini, peperiksaan ini dijalankan serentak atau terkandung di dalam PSEE, tetapi kemudiannya dikendalikan secara berasingan. Ujian ini diasingkan sesuai dan berpadanan dengan Ujian SPiER yang dikendalikan oleh Kementerian Dalam Negeri untuk beberapa jawatan berkaitan penguatkuasaan. Tujuannya adalah satu, iaitu memastikan calon yang berjaya adalah calon yang berintegriti, bertanggungjawab dan sesuai dengan jawatan yang dipohon. Rujukan Ujian Psikometrik edisi 2022 Ujian Psikometrik adalah merupakan ujian sikap dan personaliti. Ada beberapa trait penilaian yang akan diuji dalam beberapa set soalan, samada bersaling-kait atau secara rawak. Ramai calon yang tidak sedar, ada beberapa set soalan yang mampu memerangkap calon. Bentuk soalan yang nampak seolah sama, tetapi sebenarnya berbeza. Dan, jawapan-jawapan ya

Awas .. Perangkap Soalan Ujian Psikometrik

Ramai calon kemasukan kerja kerajaan dipanggil untuk hadapi peperiksaan khas Ujian Psikometrik .Ujian ini telah menjadi ujian wajib untuk ke peringkat seterusnya dalam permohonan kerja dalam sektor perkhidmatan awam. Jika sebelum ini, Ujian Psikometrik menjadi sebahagian daripada seksyen peperiksaan online SPA , tetapi kini ujian ini telah diasingkan dan menjadi ujian pertama untuk calon-calon kemasukan kerja kerajaan perlu lulus. Rujukan Ujian Psikometrik - Awas Dengan Perangkap Soalan Ujian Psikometrik telah menjadi ujian wajib dalam pengambilan banyak jawatan dalam perkhidmatan awam, antaranya jawatan Gred 41, jawatan Gred 19, jawatan Gred 29 malah ia turut menjadi sebahagian ujian untuk Pegawai Tadbir Negeri N41 dan Pegawai Tadbir Diplomatik M41. Pihak SPA yang bertanggungjawab mengendalikan peperiksaan dan ujian ini serius dalam menapis calon-calon yang benar-benar layak, paling penting boleh memberikan perkhidmatan terbaik pada setiap situasi. Ujian Psikometrik diadak

Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik

Bagaimana cara nak lulus Ujian Psikometrik kemasukan perkhidmatan awam? Ramai calon yang mencari tips dan panduan untuk mengetahui cara nak lulus dalam ujian Psikometrik dikendalikan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Ujian Psikometrik adalah ujian wajib lulus bagi kebanyakkan gred jawatan kerja kerajaan. Dulunya, ujian ini lebih dikenali sebagai seksyen Sahsiah dan Minat dalam peperiksaan online kemasukan perkhidmatan awam. Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik Kemasukan Kerja Kerajaan Sejak pentadbiran negara bertukar, beberapa polisi pengambilan perjawatan dalam sektor awam telah dinilai dan dikemaskini mengikut keperluan dan kehendak semasa. Ini termasuklah ujian Psikometrik yang sebelum ini dijalankan sebagai salah satu seksyen peperiksaan online SPA. Ujian ini kini diasingkan, malah calon perlu menjawab ujian ini di laman web khas ujian ini. Ujian Psikometrik adalah ujian berkaitan minat serta kecenderungan. Ia menguji sikap calon, integriti calon, kompetensi calon