Langkau ke kandungan utama

Rahsia Calon Lulus Exam Online SPA

Peluang Kerja di Singapura
Kecewa gagal dalam peperiksaan online SPA? Mengapa perlu kecewa? Janganlah rasa kecewa, apa yang penting ialah audit diri setelah berusaha bersungguh-sungguh di dalam peperiksaan ini. Anda dah berusaha, buat ulangkaji, dapatkan rujukan dan buat latih-tubi soalan.... anda gagal, in Sha Allah, ada bahagian anda nanti. Percayalah.

Yang mendukacitakan ialah, mereka yang gagal tetapi tidak berusaha untuk mengelakkan kegagalan. Gagal tetapi pada masa yang sama marah pada pihak SPA. Ulangkaji tak dibuat, persediaan lansung tiada .. tetapi marah kerana gagal! Uhh tak patut ..

Rahsia Calon Lulus Peperiksaan Online SPA

Rahsia Calon Lulus Exam Online SPA

Kegagalan di dalam peperiksaan online SPA boleh dielakkan. Caranya ialah dengan melakukan persediaan untuk hadapi peperiksaan sebaik mungkin.

Persediaan macamana?

 1. Semak sesi peperiksaan anda di laman web SPA yang dibekalkan kepada anda menerusi email.
 2. Periksa keperluan hardware dan software pada laptop atau komputer anda.
 3. Memastikan capaian internet adalah pada keadaan terbaik, tidak tersangkut-sangkut atau bermasalah.
 4. Cari rujukan dan panduan peperiksaan supaya anda tahu format, kerangka dan juga silabus peperiksaan terkini.
 5. Dapatkan contoh-contoh soalan untuk dijadikan latih-tubi sebelum peperiksaan online sebenar.
 6. Persediaan dari mental dan fizikal. Anda perlu bertenang dan sihat.
 7. Cari lokasi atau tempat yang membolehkan anda menjawab soalan tanpa gangguan luar.
 8. Sentiasa berdoa pada Tuhan, mohon padaNYA agar anda diberikan kemudahan untuk menjawab soalan.

Inilah persediaan yang sepatutnya dibuat oleh calon yang bakal menghadapi peperiksaan online SPA.

Inilah tanda kesungguhan.

Seperti juga anda mahu dapat keputusan yang baik dalam SPM, PMR ... sebelum peperiksaan sebenar, anda buat ulangkaji dan latih-tubi soalan. Tak boleh tidak walaupun anda seorang yang dah biasa mendapat score yang baik dalam peperiksaan.

Persediaan inilah yang akan meningkatkan lagi keyakinan. Ia juga akan mengelakkan calon dari menjadi kaku apabila melihat soalan sebenar.

Anda tidak mahu menjadi calon gagal atau 'terkorban' dalam peperiksaan SPA. Lihat pada statistik yang diperoleh dari pihak SPA ini:

PEMBANTU PERIKANAN GRED G19
 • Hadir Exam: 20,440 orang
 • Calon Lulus: 1,891 orang
 • CALON TER'KORBAN': 18,549 orang

PENOLONG PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT GRED S29
 • Hadir Exam: 36,732 orang
 • Calon Lulus: 22,923 orang
 • CALON TER'KORBAN': 13,809 orang

PEGAWAI IMIGRESEN GRED KP19
 • Hadir Exam: 43,330 orang
 • Calon Lulus: 10,807 orang
 • CALON TER'KORBAN': 32,523 orang

Lihat pula pada keceriaan sebahagian mereka yang berjaya lulus di dalam peperiksaan online SPA ini pula ...

Rahsia Calon Lulus Exam Online SPA

Calon-calon peperiksaan ini (di atas) adalah mereka yang berjaya lulus dengan membuat persediaan yang kami sarankan. Mereka calon sebenar di dalam peperiksaan online SPA sebenar yang lepas ...

Mereka gunakan rujukan yang kami syorkan ....

Rahsia Calon Lulus Exam Online SPA

Anda mahu dapat kejayaan seperti calon-calon di atas? Nak guna rujukan yang mereka gunakan di dalam peperiksaan online SPA - PSEE tu?

Jika anda masih lagi belum melakukan apa-apa persediaan untuk exam SPA, klik link disediakan di bawah:

Rujukan Am Untuk Persediaan Peperiksaan Online SPA (PSEE)

Persediaan Peperiksaan Online SPA (PSEE)

[+] Klik Untuk Pakej Rujukan Am PSEE Terkini

Rujukan KHAS, Khusus untuk Calon PSEE Pembantu Tadbir N19 SarawakRujukan KHAS Ujian Psikometrik SPA

Rujukan Khas Ujian Psikometrik SPA

[+] Klik Sini Untuk Rujukan Psikometrik


Kami doakan kejayaan anda. Jangan mudah putus asa, berusahalah dan buat persiapan yang rapi sebelum peperiksaan sebenar.

Kami mahu anda lulus. Ini doa kami.


Mahu dapatkan lebih 200 contoh soalan (jawapan disertakan) UJIAN PSIKOMETRIK Terkini? [Klik Sini untuk Info]

Nak tahu apa rahsia lulus Temuduga Kerja Kerajaan? Muat-turun Ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan sekarang di sini - [Klik Sini untuk Dapatkannya]

Klik Sini untuk Info

Catatan popular daripada blog ini

Awas .. Perangkap Soalan Ujian Psikometrik

Ramai calon kemasukan kerja kerajaan dipanggil untuk hadapi peperiksaan khas Ujian Psikometrik .Ujian ini telah menjadi ujian wajib untuk ke peringkat seterusnya dalam permohonan kerja dalam sektor perkhidmatan awam. Jika sebelum ini, Ujian Psikometrik menjadi sebahagian daripada seksyen peperiksaan online SPA , tetapi kini ujian ini telah diasingkan dan menjadi ujian pertama untuk calon-calon kemasukan kerja kerajaan perlu lulus. Rujukan Ujian Psikometrik - Awas Dengan Perangkap Soalan Ujian Psikometrik telah menjadi ujian wajib dalam pengambilan banyak jawatan dalam perkhidmatan awam, antaranya jawatan Gred 41, jawatan Gred 19, jawatan Gred 29 malah ia turut menjadi sebahagian ujian untuk Pegawai Tadbir Negeri N41 dan Pegawai Tadbir Diplomatik M41. Pihak SPA yang bertanggungjawab mengendalikan peperiksaan dan ujian ini serius dalam menapis calon-calon yang benar-benar layak, paling penting boleh memberikan perkhidmatan terbaik pada setiap situasi. Ujian Psikometrik diadak

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Gred 41

Penilaian Ujian Psikometrik adalah merupakan salah satu keperluan wajib untuk memasuki Perkhidmatan Awam Malaysia. Calon yang terpilih dan dipanggil untuk menjalani ujian ini adalah WAJIB LULUS sebelum ke peringkat seterusnya. Biasanya, ujian ini akan dilaksanakan setelah calon terpilih melepasi peringkat Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) iaitu Ujian Aptitud dengan baik. Ujian ini merupakan peringkat saringan calon bagi menilai kesesuaian calon terhadap jawatan yang dipilih/dipohon. Ujian ini merupakan salah satu dari kaedah penilaian yang holistik bagi tujuan menilai aspek sikap, pengetahuan, kompetensi, kemahiran serta personaliti calon-calon untuk menentukan kesesuaian individu bagi tujuan lantikan sesuatu jawatan selain daripada PSEE dan juga temuduga. Ujian Psikometrik untuk Jawatan Gred 41 Calon yang terpilih untuk Ujian Psikometrik bagi jawatan Gred 41 adalah wajib lulus dan perlu melepasti markah merit yang telah ditentukan. Markah merit untuk penentu

Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik

Bagaimana cara nak lulus Ujian Psikometrik kemasukan perkhidmatan awam? Ramai calon yang mencari tips dan panduan untuk mengetahui cara nak lulus dalam ujian Psikometrik dikendalikan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Ujian Psikometrik adalah ujian wajib lulus bagi kebanyakkan gred jawatan kerja kerajaan. Dulunya, ujian ini lebih dikenali sebagai seksyen Sahsiah dan Minat dalam peperiksaan online kemasukan perkhidmatan awam. Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik Kemasukan Kerja Kerajaan Sejak pentadbiran negara bertukar, beberapa polisi pengambilan perjawatan dalam sektor awam telah dinilai dan dikemaskini mengikut keperluan dan kehendak semasa. Ini termasuklah ujian Psikometrik yang sebelum ini dijalankan sebagai salah satu seksyen peperiksaan online SPA. Ujian ini kini diasingkan, malah calon perlu menjawab ujian ini di laman web khas ujian ini. Ujian Psikometrik adalah ujian berkaitan minat serta kecenderungan. Ia menguji sikap calon, integriti calon, kompetensi calon