Free Preview Rujukan Psikometrik PDF

Ujian Psikometrik telah menjadi antara ujian penilaian wajib untuk beberapa kategori perjawatan untuk kemasukan ke Perkhidmatan Awam Malaysia di bawah Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Malaysia.

Selain daripada Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE), calon yang telah dipanggil kemungkinan akan menjalani ujian psikometrik sebagai penilaian tambahan sebelum ke peringkat temuduga jawatan.

Rujukan Khas Untuk Ujian Psikometrik Kerja Kerajaan

Ujian ini adalah ujian berkaitan personaliti, sikap, tindakan, penyelesaian masalah dan aspek berkaitan psikologi. Ia merangkumi pelbagai bentuk soalan, samada dua pilihan, pelbagai pilihan, ya atau tidak, benar atau salah dan banyak lagi.

Skop ujian psikometrik kekal tidak banyak berubah namun cara, bentuk dan format soalan ujian ini kadangkala akan disesuaikan dengan jawatan yang dipohon menerusi SPA.

Walaupun soalan nampak mudah, tetapi ia mampu mengelirukan calon sehingga gagal untuk memperoleh markah yang ditetapkan untuk jawatan tersebut. Maka, calon perlu pastikan sebelum peperiksaan atau ujian sebenar, calon telah faham mengenai bentuk, format dan cara soalan ditanya.

Untuk lulus di dalam ujian psikometrik, tidak boleh tidak .. calon yang dipanggil perlu persiapkan diri dengan melakukan banyak latihan atau latih-tubi. Calon kena melakukan persediaan rapi sebelum ujian sebenar.

Ramai calon yang terkandas di peringkat ujian psikometrik kerana calon tidak tahu teknik menjawab yang betul.

Maka, gunakan rujukan dan panduan yang boleh membantu calon untuk menghadapi ujian psikometrik ini.

Rujukan yang terbaik adalah Rujukan Ujian Psikometrik disediakan oleh pihak Tim Infokerjaya. Ianya rujukan dan panduan disediakan dalam bentuk format PDF yang mudah untuk dibaca dan dibawa ke mana-mana.

Rujukan Ujian Psikometrik SPA - FREE PREVIEW PDF

Rujukan ini adalah satu-satunya rujukan ujian psikometrik yang sentiasa dikemaskini mengikut format terkini peperiksaan online SPA.

Jika anda merupakan calon yang terpilih atau dipanggil untuk menghadapi ujian psikometrik tahun ini, gunakan rujukan ini kerana ianya telah banyak membantu ramai calon sebelum ini.

Klik Sini Untuk Tempahan Segera

Jika anda tak pasti apa yang bakal anda terima, boleh lihat PREVIEW PERCUMA RUJUKAN PSIKOMETRIK di bawah, ianya dalam bentuk fail pdf.

Anda boleh muat-turun percuma menerusi link di bawah:

Muat-Turun FREE Preview Rujukan Psikometrik