Oct 13, 2021

Rujukan PSEE Geosains C19 dan Pemeriksa Cap Jari N19

Tak tahu nak baca apa untuk Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) bagi jawatan Geosains dan Pemeriksa Cap Jari? Usah risau, anda berada di blog yang betul, yang mana akan menyediakan cara untuk mendapatkan rujukan serta contoh-contoh soalan bagi kedua-dua peperiksaan SPA ini yang dijadualkan pada 21 Oktober 2021.

Peperiksaan online ini atau PSEE bagi Geosains C19 dan Pemeriksa Cap Jari N19 melibatkan dua seksyen utama sahaja, iaitu Seksyen Daya Menyelesaikan Masalah dan juga Seksyen Kefahaman Bahasa Inggeris. Tiada seksyen Pengetahuan Am. Satu kelegaan?

Rujukan Contoh Soalan PSEE Geosains C19 dan Pemeriksa Cap Jari N19


Tiada rujukan khusus untuk kedua-dua peperiksaan ini. Namun, daripada pengalaman kami bersama Tim Infokerjaya serta input daripada calon-calon peperiksaan SPA terdahulu, biasanya soalan untuk jawatan gred 19 ini tidak jauh berbeza.

Inilah sebab mengapa pihak SPA memaklumkan mana-mana calon yang dipanggil untuk kedua-dua jawatan ini cuma perlu menjawab salah satu penilaian peperiksaan sahaja.


Pihak SPA cuma mahu menilai dan menapis calon yang ada keupayaan untuk menyelesaikan permasalahan dan juga mampu untuk berbahasa Inggeris atau setidak-tidaknya mampu memahami arahan atau teks bahasa Inggeris.

Untuk itu, calon yang terlibat dengan peperiksaan online ini boleh menggunakan pakej rujukan Extra Seksyen yang disediakan oleh Tim Infokerjaya, yang mempunyai pengkhususan kepada seksyen peperiksaan yang terlibat.


Rujukan Lengkap Contoh Soalan PSEE

Rujukan ini disediakan dalam bentuk pakej, anda boleh memilih mana-mana satu pakej - Extra Seksyen Daya Menyelesaikan Masalah atau Extra Seksyen Kefahaman Bahasa Inggeris.

Rujukan ini membolehkan anda buat persediaan sebelum peperiksaan online sebenar, paling tidak anda bakal ketahui bentuk-bentuk soalan yang akan ditanya, selain sudah sedia dengan helaian nota rumus/formula matematik yang akan membantu untuk Seksyen Daya Menyelesaikan Masalah.

Untuk Seksyen Kefahaman Bahasa Inggeris, ada nota ringkas mengenai tatabahasa penting termasuk cara penggunaan perkataan yang betul dalam sebuah ayat. Ia pasti membantu untuk kefahaman pantas.Jika anda merasakan ia satu yang PENTING untuk melakukan ulangkaji, latih-tubi dan mahu jimat masa mencari rujukan yang sesuai bagi menghadapi PSEE Geosains C19 dan Pemeriksa Cap Jari N19, boleh buat tempahan rujukan ini sekarang di link disediakan di bawah ini:

[+] Tempahan Pakej Rujukan 2021

Kemudian, pilih Seksyen yang terbabit, buat pembayaran dan tunggu pengesahan tempahan.

Ebook rujukan akan dihantar menerusi email. Login menggunakan email dan password yang diberikan kepada anda. Satu rujukan hanya sah untuk seorang pengguna/pembeli sahaja.

Untuk rujukan lain, boleh ke kedai Rujukan PSEE di sini - https://mylink.la/rujukanpsee

Semoga berjaya di dalam peperiksaan ini.


Artikel Terkait