Langkau ke kandungan utama

Rujukan PSEE Geosains C19 dan Pemeriksa Cap Jari N19

Tak tahu nak baca apa untuk Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) bagi jawatan Geosains dan Pemeriksa Cap Jari? Usah risau, anda berada di blog yang betul, yang mana akan menyediakan cara untuk mendapatkan rujukan serta contoh-contoh soalan bagi kedua-dua peperiksaan SPA ini yang dijadualkan pada 21 Oktober 2021.

Peperiksaan online ini atau PSEE bagi Geosains C19 dan Pemeriksa Cap Jari N19 melibatkan dua seksyen utama sahaja, iaitu Seksyen Daya Menyelesaikan Masalah dan juga Seksyen Kefahaman Bahasa Inggeris. Tiada seksyen Pengetahuan Am. Satu kelegaan?

Rujukan Contoh Soalan PSEE Geosains C19 dan Pemeriksa Cap Jari N19


Tiada rujukan khusus untuk kedua-dua peperiksaan ini. Namun, daripada pengalaman kami bersama Tim Infokerjaya serta input daripada calon-calon peperiksaan SPA terdahulu, biasanya soalan untuk jawatan gred 19 ini tidak jauh berbeza.

Inilah sebab mengapa pihak SPA memaklumkan mana-mana calon yang dipanggil untuk kedua-dua jawatan ini cuma perlu menjawab salah satu penilaian peperiksaan sahaja.


Pihak SPA cuma mahu menilai dan menapis calon yang ada keupayaan untuk menyelesaikan permasalahan dan juga mampu untuk berbahasa Inggeris atau setidak-tidaknya mampu memahami arahan atau teks bahasa Inggeris.

Untuk itu, calon yang terlibat dengan peperiksaan online ini boleh menggunakan pakej rujukan Extra Seksyen yang disediakan oleh Tim Infokerjaya, yang mempunyai pengkhususan kepada seksyen peperiksaan yang terlibat.


Rujukan Lengkap Contoh Soalan PSEE

Rujukan ini disediakan dalam bentuk pakej, anda boleh memilih mana-mana satu pakej - Extra Seksyen Daya Menyelesaikan Masalah atau Extra Seksyen Kefahaman Bahasa Inggeris.

Rujukan ini membolehkan anda buat persediaan sebelum peperiksaan online sebenar, paling tidak anda bakal ketahui bentuk-bentuk soalan yang akan ditanya, selain sudah sedia dengan helaian nota rumus/formula matematik yang akan membantu untuk Seksyen Daya Menyelesaikan Masalah.

Untuk Seksyen Kefahaman Bahasa Inggeris, ada nota ringkas mengenai tatabahasa penting termasuk cara penggunaan perkataan yang betul dalam sebuah ayat. Ia pasti membantu untuk kefahaman pantas.Jika anda merasakan ia satu yang PENTING untuk melakukan ulangkaji, latih-tubi dan mahu jimat masa mencari rujukan yang sesuai bagi menghadapi PSEE Geosains C19 dan Pemeriksa Cap Jari N19, boleh buat tempahan rujukan ini sekarang di link disediakan di bawah ini:

[+] Tempahan Pakej Rujukan 2021

Kemudian, pilih Seksyen yang terbabit, buat pembayaran dan tunggu pengesahan tempahan.

Ebook rujukan akan dihantar menerusi email. Login menggunakan email dan password yang diberikan kepada anda. Satu rujukan hanya sah untuk seorang pengguna/pembeli sahaja.

Untuk rujukan lain, boleh ke kedai Rujukan PSEE di sini - https://mylink.la/rujukanpsee

Semoga berjaya di dalam peperiksaan ini.


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik

Bagaimana cara nak lulus Ujian Psikometrik kemasukan perkhidmatan awam? Ramai calon yang mencari tips dan panduan untuk mengetahui cara nak lulus dalam ujian Psikometrik dikendalikan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Ujian Psikometrik adalah ujian wajib lulus bagi kebanyakkan gred jawatan kerja kerajaan. Dulunya, ujian ini lebih dikenali sebagai seksyen Sahsiah dan Minat dalam peperiksaan online kemasukan perkhidmatan awam. Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik Kemasukan Kerja Kerajaan Sejak pentadbiran negara bertukar, beberapa polisi pengambilan perjawatan dalam sektor awam telah dinilai dan dikemaskini mengikut keperluan dan kehendak semasa. Ini termasuklah ujian Psikometrik yang sebelum ini dijalankan sebagai salah satu seksyen peperiksaan online SPA. Ujian ini kini diasingkan, malah calon perlu menjawab ujian ini di laman web khas ujian ini. Ujian Psikometrik adalah ujian berkaitan minat serta kecenderungan. Ia menguji sikap calon, integriti calon, kompetensi calon

Cara Nak Lulus Peperiksaan Online SPA

Bagaimana Cara Nak Lulus Peperiksaan Online SPA? Ramai calon yang dipanggil untuk hadapi peperiksaan online oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) nak tahu cara dan tips untuk lulus di dalam peperiksaan online ini. Kami juga pasti, anda antara calon yang mencari tips tersebut. Almaklumlah, peperiksaan online SPA nampak mudah tetapi ianya adalah cara terawal pihak SPA menyingkirkan calon-calon yang memohon perjawatan dalam kerajaan. Maka, walaupun nampak mudah, tetapi tahap untuk lulus peperiksaan online SPA adalah sangat sukar. Cara Nak Lulus Peperiksaan Online SPA Ramai calon yang telah hadapi peperiksaan online SPA gagal disebabkan satu faktor sahaja . Nak tahu apa faktor tersebut? Faktor Gagal Dalam Peperiksaan SPA Faktor tersebut adalah kurangnya persediaan untuk hadapi peperiksaan online SPA . Disebabkan oleh faktor ini, maka ramai calon yang gagal disebabkan tidak tahu cara menjawab, tidak tahu bentuk soalan, line internet kurang pantas, browser di komputer tidak

Rujukan Contoh Soalan PSEE Jurutera J41 dan Penolong Jurutera JA29

Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) Jurutera, gred J41 dan Penolong Jurutera JA29 .  Jika anda adalah antara calon bertuah yang dipanggil untuk peperiksaan online ini, anda tentu lega kerana menemui blog ini yang akan membantu anda melakukan persediaan untuk exam itu nanti. PSEE Jurutera, gred J41 dan Penolong Jurutera JA29 akan melibatkan dua seksyen iaitu Seksyen A - Daya Menyelesaikan Masalah dan Seksyen B - Kefahaman Bahasa Inggeris . Kedua-dua seksyen penting dan calon terpilih perlu pastikan lulus kedua-dua seksyen untuk ke peringkat seterusnya bagi jawatan Jurutera, gred J41 dan Penolong Jurutera JA29. Rujukan PSEE - Jawatan Jurutera / Penolong Jurutera Sebagaimana dengan jenis peperiksaan yang lain, adalah penting untuk calon menyediakan serta melakukan persiapan sebelum peperiksaan sebenar. Soalan pasti sukar dijawab walaupun ianya mudah andai tidak melakukan ulangkaji dan juga latihan. Kekangan masa sentiasa menjadi antara punca calon-calon gagal me