Langkau ke kandungan utama

Rujukan PSEE Geosains C19 dan Pemeriksa Cap Jari N19

Peluang Kerja di Singapura
Tak tahu nak baca apa untuk Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) bagi jawatan Geosains dan Pemeriksa Cap Jari? Usah risau, anda berada di blog yang betul, yang mana akan menyediakan cara untuk mendapatkan rujukan serta contoh-contoh soalan bagi kedua-dua peperiksaan SPA ini yang dijadualkan pada 21 Oktober 2021.

Peperiksaan online ini atau PSEE bagi Geosains C19 dan Pemeriksa Cap Jari N19 melibatkan dua seksyen utama sahaja, iaitu Seksyen Daya Menyelesaikan Masalah dan juga Seksyen Kefahaman Bahasa Inggeris. Tiada seksyen Pengetahuan Am. Satu kelegaan?

Rujukan Contoh Soalan PSEE Geosains C19 dan Pemeriksa Cap Jari N19


Tiada rujukan khusus untuk kedua-dua peperiksaan ini. Namun, daripada pengalaman kami bersama Tim Infokerjaya serta input daripada calon-calon peperiksaan SPA terdahulu, biasanya soalan untuk jawatan gred 19 ini tidak jauh berbeza.

Inilah sebab mengapa pihak SPA memaklumkan mana-mana calon yang dipanggil untuk kedua-dua jawatan ini cuma perlu menjawab salah satu penilaian peperiksaan sahaja.


Pihak SPA cuma mahu menilai dan menapis calon yang ada keupayaan untuk menyelesaikan permasalahan dan juga mampu untuk berbahasa Inggeris atau setidak-tidaknya mampu memahami arahan atau teks bahasa Inggeris.

Untuk itu, calon yang terlibat dengan peperiksaan online ini boleh menggunakan pakej rujukan Extra Seksyen yang disediakan oleh Tim Infokerjaya, yang mempunyai pengkhususan kepada seksyen peperiksaan yang terlibat.


Rujukan Lengkap Contoh Soalan PSEE

Rujukan ini disediakan dalam bentuk pakej, anda boleh memilih mana-mana satu pakej - Extra Seksyen Daya Menyelesaikan Masalah atau Extra Seksyen Kefahaman Bahasa Inggeris.

Rujukan ini membolehkan anda buat persediaan sebelum peperiksaan online sebenar, paling tidak anda bakal ketahui bentuk-bentuk soalan yang akan ditanya, selain sudah sedia dengan helaian nota rumus/formula matematik yang akan membantu untuk Seksyen Daya Menyelesaikan Masalah.

Untuk Seksyen Kefahaman Bahasa Inggeris, ada nota ringkas mengenai tatabahasa penting termasuk cara penggunaan perkataan yang betul dalam sebuah ayat. Ia pasti membantu untuk kefahaman pantas.Jika anda merasakan ia satu yang PENTING untuk melakukan ulangkaji, latih-tubi dan mahu jimat masa mencari rujukan yang sesuai bagi menghadapi PSEE Geosains C19 dan Pemeriksa Cap Jari N19, boleh buat tempahan rujukan ini sekarang di link disediakan di bawah ini:

[+] Tempahan Pakej Rujukan 2021

Kemudian, pilih Seksyen yang terbabit, buat pembayaran dan tunggu pengesahan tempahan.

Ebook rujukan akan dihantar menerusi email. Login menggunakan email dan password yang diberikan kepada anda. Satu rujukan hanya sah untuk seorang pengguna/pembeli sahaja.

Untuk rujukan lain, boleh ke kedai Rujukan PSEE di sini - https://mylink.la/rujukanpsee

Semoga berjaya di dalam peperiksaan ini.Mahu dapatkan lebih 200 contoh soalan (jawapan disertakan) UJIAN PSIKOMETRIK Terkini? [Klik Sini untuk Info]

Nak tahu apa rahsia lulus Temuduga Kerja Kerajaan? Muat-turun Ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan sekarang di sini - [Klik Sini untuk Dapatkannya]

Klik Sini untuk Info

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Gred 41

Penilaian Ujian Psikometrik adalah merupakan salah satu keperluan wajib untuk memasuki Perkhidmatan Awam Malaysia. Calon yang terpilih dan dipanggil untuk menjalani ujian ini adalah WAJIB LULUS sebelum ke peringkat seterusnya. Biasanya, ujian ini akan dilaksanakan setelah calon terpilih melepasi peringkat Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) iaitu Ujian Aptitud dengan baik. Ujian ini merupakan peringkat saringan calon bagi menilai kesesuaian calon terhadap jawatan yang dipilih/dipohon. Ujian ini merupakan salah satu dari kaedah penilaian yang holistik bagi tujuan menilai aspek sikap, pengetahuan, kompetensi, kemahiran serta personaliti calon-calon untuk menentukan kesesuaian individu bagi tujuan lantikan sesuatu jawatan selain daripada PSEE dan juga temuduga. Ujian Psikometrik untuk Jawatan Gred 41 Calon yang terpilih untuk Ujian Psikometrik bagi jawatan Gred 41 adalah wajib lulus dan perlu melepasti markah merit yang telah ditentukan. Markah merit untuk penentu

Awas .. Perangkap Soalan Ujian Psikometrik

Ramai calon kemasukan kerja kerajaan dipanggil untuk hadapi peperiksaan khas Ujian Psikometrik .Ujian ini telah menjadi ujian wajib untuk ke peringkat seterusnya dalam permohonan kerja dalam sektor perkhidmatan awam. Jika sebelum ini, Ujian Psikometrik menjadi sebahagian daripada seksyen peperiksaan online SPA , tetapi kini ujian ini telah diasingkan dan menjadi ujian pertama untuk calon-calon kemasukan kerja kerajaan perlu lulus. Rujukan Ujian Psikometrik - Awas Dengan Perangkap Soalan Ujian Psikometrik telah menjadi ujian wajib dalam pengambilan banyak jawatan dalam perkhidmatan awam, antaranya jawatan Gred 41, jawatan Gred 19, jawatan Gred 29 malah ia turut menjadi sebahagian ujian untuk Pegawai Tadbir Negeri N41 dan Pegawai Tadbir Diplomatik M41. Pihak SPA yang bertanggungjawab mengendalikan peperiksaan dan ujian ini serius dalam menapis calon-calon yang benar-benar layak, paling penting boleh memberikan perkhidmatan terbaik pada setiap situasi. Ujian Psikometrik diadak

Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik

Bagaimana cara nak lulus Ujian Psikometrik kemasukan perkhidmatan awam? Ramai calon yang mencari tips dan panduan untuk mengetahui cara nak lulus dalam ujian Psikometrik dikendalikan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Ujian Psikometrik adalah ujian wajib lulus bagi kebanyakkan gred jawatan kerja kerajaan. Dulunya, ujian ini lebih dikenali sebagai seksyen Sahsiah dan Minat dalam peperiksaan online kemasukan perkhidmatan awam. Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik Kemasukan Kerja Kerajaan Sejak pentadbiran negara bertukar, beberapa polisi pengambilan perjawatan dalam sektor awam telah dinilai dan dikemaskini mengikut keperluan dan kehendak semasa. Ini termasuklah ujian Psikometrik yang sebelum ini dijalankan sebagai salah satu seksyen peperiksaan online SPA. Ujian ini kini diasingkan, malah calon perlu menjawab ujian ini di laman web khas ujian ini. Ujian Psikometrik adalah ujian berkaitan minat serta kecenderungan. Ia menguji sikap calon, integriti calon, kompetensi calon