Sep 16, 2021

Sedia Untuk Temuduga Pembantu Perawatan Kesihatan U11?

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) dah umumkan berkaitan temuduga Pembantu Perawatan U11. Ramai calon yang dipanggil untuk temuduga ini. Jika anda salah seorang calon terpilih, kami ucapkan tahniah .... tahniah ... tahniah.

Apabila ramai calon berjaya untuk ke peringkat temuduga, ini bermakna peluang itu semakin tipis; terutama sekali buat mereka yang tidak ada sebarang persediaan.

Rujukan dan Panduan Khusus Temuduga untuk Pembantu Perawatan Kesihatan U11

Panduan temuduga Pembantu Perawatan Kesihatan U11

Pengarah SPA pernah memberikan tips untuk lulus temuduga SPA, iaitu membuat persediaan sebelum hari temuduga. Menurut beliau, ramai calon gagal dalam temuduga termasuklah Temuduga Pembantu Perawatan kerana kurangnya persediaan.

Persediaan dimaksudkan adalah berkaitan pengetahuan mengenai perjawatan, tugas dan peranan selain beberapa soalan berkaitan psikometrik atau sikap.

Gagal bermaksud tidak menjawab soalan dengan sepatutnya. Gagap dan kurang berkeyakinan. Ada pula yang menjawab tetapi terlalu meleret dan bukan 'on-point'.

Sebagai calon, anda perlu faham penemuduga perlu menemuduga ramai calon, bukan puluh orang, tetapi libatkan ratus orang. Mereka ada banyak pilihan dan telah mendengar pelbagai jawapan daripada calon. Agak mudah untuk mereka singkirkan calon yang nampak tidak bersedia.

Jadi, bagaimana nak lulus di dalam temuduga Pembantu Perawatan gred U11 ini?

Gunakan rujukan temuduga yang dikeluarkan oleh Tim Infokerjaya. Satu-satunya rujukan dan panduan yang dikhususkan untuk jawatan Pembantu Perawatan Kesihatan U11 ini.

Usah gunakan rujukan lain yang bersifat am. Banyak bezanya.

Tekan link di bawah ini untuk tempahan segera, atau boleh ke MyLink.la/rujukanpsee :

[+] Rujukan Temuduga Pembantu Perawatan Kesihatan U11

Semoga berjaya.

Artikel Terkait