Langkau ke kandungan utama

PSEE Pegawai Tadbir N41 (Rekod Perubatan) - Tips Jawab Seksyen A

Tahniah buat calon yang menerima panggilan menduduki Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) untuk Pegawau Tadbir gred N41 (Rekod Perubatan). Tahniah sekali lagi buat calon yang telah mendapatkan rujukan yang kami syorkan.

Post kali ini, kami akan kongsikan sedikit maklumat dan juga tipd untuk menjawab seksyen A - Pengetahuan Am yang menjadi sebahagian format terbaru untuk PSEE Pegawai Tadbir sesi Disember 2020.

Tips Menjawab Seksyen Pengetahuan Am PSEE N41

Tips Jawab Seksyen A - PSEE Pegawai Tadbir N41 Rekod Perubatan

Perhatian untuk calon yang telah mendapatkan rujukan PSEE N41, jika anda maklum, pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) ada memberikan sukatan peperiksaan berkaitan seksyen A - Pengetahuan Am untuk PSEE Pegawai Tadbir (Rekod Perubatan) dijadualkan 22 Disember ini.

Berikut adalah perkara yang perlu anda maklum:

"Dalam seksyen ini calon akan diuji secara umum berkaitan pengurusan sumber manusia dan organisasi, perancangan dan pentadbiran sosial/infrastruktur, pentadbiran dan pembangunan wilayah/tanah/daerah/tempatan, pengurusan sumber ekonomi dan kewangan, hubungan antarabangsa dan hal ehwal luar negeri, pengurusan teknologi maklumat dan komunikasi, keselamatan dan pertahanan negara, pengetahuan berkenaan jawatan serta lain-lain perkembangan semasa"

Banyak kan? Buat calon yang tiada rujukan, memang akan kalut mencari sumber untuk dijadikan nota-nota padat sebelum peperiksaan. Tentu sukar nak tahu mana satu yang perlu diingati, perlu dijadikan nota .... jenuh.

Untuk yang dah dapatkan pakej rujukan yang kami sediakan, ini tips menjawab bagi seksyen A - Pengetahuan Am.

Tips Guna Rujukan Exam Pegawai Tadbir N41 - Rekod Perubatan

Rujukan Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 - Sesi Disember

Dari pengalaman kami bersama-sama calon untuk peperiksaan online SPA sebelum ini, antara soalan yang akan ditanya di seksyen ini adalah berkaitan jawatan, lebih spesifik adalah berkenaan Pengurusan Rekod.

Penting - anda perlu 'master' bab pengurusan rekod, tahu apa kerja dan tugas Pegawai Tadbir N41 untuk bahagian ini.

Dalam ebook rujukan PEGAWAI TADBIR (Rekod Perubatan), anda boleh fokus pada 40 NOTA RINGKAS yang disusun. Ambil masa untuk HADAM nota-nota ini.

Kemudian, sibukkan diri untuk membuat kesemua 90 Soalan Latih Tubi yang ada dalam ebook rujukan tersebut.

Usah bertangguh kerana ada beberapa perkara kena buat!

Untuk persediaan SEKSYEN A PENGETAHUAN AM anda, buat 3 benda ni;

  1. Fokus untuk baca nota-nota SEKSYEN A (mukasurat 10 - 41)
  2. Cuba jawab 30 Soalan SEKSYEN A (mukasurat 43-52). Gunakan kertas jawapan di mukasurat 142.
  3. Semak jawapan dan huraian jawapan SEKSYEN A (mukasurat 126-129).


Kalau ada masa tambahan baru anda explore di internet berkaitan isu semasa, kenegaraan dan lain-lain skop yang SPA maklumkan.

Apa yang penting, fokus pada benda yang anda tahu dengan jelas apa nak baca iaitu berkaitan REKOD PERUBATAN!


Belum ada rujukan ini lagi? Buat Tempahan Sekarang di sini - https://bit.ly/PSEEN41-KKM

 
Guna rujukan yang telah anda ada tu, usah bertangguh kerana anda pasti akan rugi banyak jika tidak menghargai masa yang anda ada.

Jika anda tak ada rujukan lagi, boleh MUAT-TURUN PERCUMA Preview Copy yang disediakan menerusi link di bawah ini:

Klik link ini - http://bit.ly/34sxYVW

Semoga berjaya!



Mahu dapatkan lebih 200 contoh soalan (jawapan disertakan) UJIAN PSIKOMETRIK Terkini? [Klik Sini untuk Info]

Nak tahu apa rahsia lulus Temuduga Kerja Kerajaan? Muat-turun Ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan sekarang di sini - [Klik Sini untuk Dapatkannya]

Klik Sini untuk Info

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Cara Nak Lulus Peperiksaan Online SPA

Bagaimana Cara Nak Lulus Peperiksaan Online SPA? Ramai calon yang dipanggil untuk hadapi peperiksaan online oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) nak tahu cara dan tips untuk lulus di dalam peperiksaan online ini. Kami juga pasti, anda antara calon yang mencari tips tersebut. Almaklumlah, peperiksaan online SPA nampak mudah tetapi ianya adalah cara terawal pihak SPA menyingkirkan calon-calon yang memohon perjawatan dalam kerajaan. Maka, walaupun nampak mudah, tetapi tahap untuk lulus peperiksaan online SPA adalah sangat sukar. Cara Nak Lulus Peperiksaan Online SPA Ramai calon yang telah hadapi peperiksaan online SPA gagal disebabkan satu faktor sahaja . Nak tahu apa faktor tersebut? Faktor Gagal Dalam Peperiksaan SPA Faktor tersebut adalah kurangnya persediaan untuk hadapi peperiksaan online SPA . Disebabkan oleh faktor ini, maka ramai calon yang gagal disebabkan tidak tahu cara menjawab, tidak tahu bentuk soalan, line internet kurang pantas, browser di komputer tidak

Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik

Bagaimana cara nak lulus Ujian Psikometrik kemasukan perkhidmatan awam? Ramai calon yang mencari tips dan panduan untuk mengetahui cara nak lulus dalam ujian Psikometrik dikendalikan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Ujian Psikometrik adalah ujian wajib lulus bagi kebanyakkan gred jawatan kerja kerajaan. Dulunya, ujian ini lebih dikenali sebagai seksyen Sahsiah dan Minat dalam peperiksaan online kemasukan perkhidmatan awam. Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik Kemasukan Kerja Kerajaan Sejak pentadbiran negara bertukar, beberapa polisi pengambilan perjawatan dalam sektor awam telah dinilai dan dikemaskini mengikut keperluan dan kehendak semasa. Ini termasuklah ujian Psikometrik yang sebelum ini dijalankan sebagai salah satu seksyen peperiksaan online SPA. Ujian ini kini diasingkan, malah calon perlu menjawab ujian ini di laman web khas ujian ini. Ujian Psikometrik adalah ujian berkaitan minat serta kecenderungan. Ia menguji sikap calon, integriti calon, kompetensi calon

10 Soalan Popular Temuduga Kerja Kerajaan

Anda dipanggil temuduga kerja? Ok, kami nak kongsikan soalan-soalan temuduga yang paling famous dan paling kerap ditanya ketika temuduga. Soalan-soalan ini adalah berdasarkan pengalaman mereka yang telah hadiri sesi temuduga banyak kali. Ia bukan soalan bocor tetapi ia memang jenis soalan yang biasa akan ditanya dalam sebuah temuduga, tak kiranya ianya temuduga kerja swasta mahupun kerja kerajaan. Soalan-Soalan Selalu Ditanya Dalam Temuduga Bentuk ayat soalan temuduga mungkin berbeza tetapi objektif untuk jawapan tetap sama. Baik, mari lihat apakah 10 soalan temuduga yang selalu ditanya. Sila perkenalkan diri anda. Dekat universiti awak belajar apa? Apa yang awak belajar masa internship? Kalau awak dapat tempat jauh dari hometown, awak sanggup tak? Apa kekuatan awak yang boleh buatkan kami mengambil awak kerja dengan kami? Kenapa awak pilih syarikat kami? Apa value yang ada pada diri awak yang awak rasa boleh apply dalam syarikat kami? Awak ada kenderaan? Awak sang