Dec 21, 2020

PSEE Pegawai Tadbir N41 (Rekod Perubatan) - Tips Jawab Seksyen A

Tahniah buat calon yang menerima panggilan menduduki Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) untuk Pegawau Tadbir gred N41 (Rekod Perubatan). Tahniah sekali lagi buat calon yang telah mendapatkan rujukan yang kami syorkan.

Post kali ini, kami akan kongsikan sedikit maklumat dan juga tipd untuk menjawab seksyen A - Pengetahuan Am yang menjadi sebahagian format terbaru untuk PSEE Pegawai Tadbir sesi Disember 2020.

Tips Menjawab Seksyen Pengetahuan Am PSEE N41

Tips Jawab Seksyen A - PSEE Pegawai Tadbir N41 Rekod Perubatan

Perhatian untuk calon yang telah mendapatkan rujukan PSEE N41, jika anda maklum, pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) ada memberikan sukatan peperiksaan berkaitan seksyen A - Pengetahuan Am untuk PSEE Pegawai Tadbir (Rekod Perubatan) dijadualkan 22 Disember ini.

Berikut adalah perkara yang perlu anda maklum:

"Dalam seksyen ini calon akan diuji secara umum berkaitan pengurusan sumber manusia dan organisasi, perancangan dan pentadbiran sosial/infrastruktur, pentadbiran dan pembangunan wilayah/tanah/daerah/tempatan, pengurusan sumber ekonomi dan kewangan, hubungan antarabangsa dan hal ehwal luar negeri, pengurusan teknologi maklumat dan komunikasi, keselamatan dan pertahanan negara, pengetahuan berkenaan jawatan serta lain-lain perkembangan semasa"

Banyak kan? Buat calon yang tiada rujukan, memang akan kalut mencari sumber untuk dijadikan nota-nota padat sebelum peperiksaan. Tentu sukar nak tahu mana satu yang perlu diingati, perlu dijadikan nota .... jenuh.

Untuk yang dah dapatkan pakej rujukan yang kami sediakan, ini tips menjawab bagi seksyen A - Pengetahuan Am.

Tips Guna Rujukan Exam Pegawai Tadbir N41 - Rekod Perubatan

Rujukan Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 - Sesi Disember

Dari pengalaman kami bersama-sama calon untuk peperiksaan online SPA sebelum ini, antara soalan yang akan ditanya di seksyen ini adalah berkaitan jawatan, lebih spesifik adalah berkenaan Pengurusan Rekod.

Penting - anda perlu 'master' bab pengurusan rekod, tahu apa kerja dan tugas Pegawai Tadbir N41 untuk bahagian ini.

Dalam ebook rujukan PEGAWAI TADBIR (Rekod Perubatan), anda boleh fokus pada 40 NOTA RINGKAS yang disusun. Ambil masa untuk HADAM nota-nota ini.

Kemudian, sibukkan diri untuk membuat kesemua 90 Soalan Latih Tubi yang ada dalam ebook rujukan tersebut.

Usah bertangguh kerana ada beberapa perkara kena buat!

Untuk persediaan SEKSYEN A PENGETAHUAN AM anda, buat 3 benda ni;

  1. Fokus untuk baca nota-nota SEKSYEN A (mukasurat 10 - 41)
  2. Cuba jawab 30 Soalan SEKSYEN A (mukasurat 43-52). Gunakan kertas jawapan di mukasurat 142.
  3. Semak jawapan dan huraian jawapan SEKSYEN A (mukasurat 126-129).


Kalau ada masa tambahan baru anda explore di internet berkaitan isu semasa, kenegaraan dan lain-lain skop yang SPA maklumkan.

Apa yang penting, fokus pada benda yang anda tahu dengan jelas apa nak baca iaitu berkaitan REKOD PERUBATAN!


Belum ada rujukan ini lagi? Buat Tempahan Sekarang di sini - https://bit.ly/PSEEN41-KKM

 
Guna rujukan yang telah anda ada tu, usah bertangguh kerana anda pasti akan rugi banyak jika tidak menghargai masa yang anda ada.

Jika anda tak ada rujukan lagi, boleh MUAT-TURUN PERCUMA Preview Copy yang disediakan menerusi link di bawah ini:

Klik link ini - http://bit.ly/34sxYVW

Semoga berjaya!


Artikel Terkait