Langkau ke kandungan utama

PSEE Pegawai Tadbir N41 (Rekod Perubatan) - Tips Jawab Seksyen A

Tahniah buat calon yang menerima panggilan menduduki Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) untuk Pegawau Tadbir gred N41 (Rekod Perubatan). Tahniah sekali lagi buat calon yang telah mendapatkan rujukan yang kami syorkan.

Post kali ini, kami akan kongsikan sedikit maklumat dan juga tipd untuk menjawab seksyen A - Pengetahuan Am yang menjadi sebahagian format terbaru untuk PSEE Pegawai Tadbir sesi Disember 2020.

Tips Menjawab Seksyen Pengetahuan Am PSEE N41

Tips Jawab Seksyen A - PSEE Pegawai Tadbir N41 Rekod Perubatan

Perhatian untuk calon yang telah mendapatkan rujukan PSEE N41, jika anda maklum, pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) ada memberikan sukatan peperiksaan berkaitan seksyen A - Pengetahuan Am untuk PSEE Pegawai Tadbir (Rekod Perubatan) dijadualkan 22 Disember ini.

Berikut adalah perkara yang perlu anda maklum:

"Dalam seksyen ini calon akan diuji secara umum berkaitan pengurusan sumber manusia dan organisasi, perancangan dan pentadbiran sosial/infrastruktur, pentadbiran dan pembangunan wilayah/tanah/daerah/tempatan, pengurusan sumber ekonomi dan kewangan, hubungan antarabangsa dan hal ehwal luar negeri, pengurusan teknologi maklumat dan komunikasi, keselamatan dan pertahanan negara, pengetahuan berkenaan jawatan serta lain-lain perkembangan semasa"

Banyak kan? Buat calon yang tiada rujukan, memang akan kalut mencari sumber untuk dijadikan nota-nota padat sebelum peperiksaan. Tentu sukar nak tahu mana satu yang perlu diingati, perlu dijadikan nota .... jenuh.

Untuk yang dah dapatkan pakej rujukan yang kami sediakan, ini tips menjawab bagi seksyen A - Pengetahuan Am.

Tips Guna Rujukan Exam Pegawai Tadbir N41 - Rekod Perubatan

Rujukan Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 - Sesi Disember

Dari pengalaman kami bersama-sama calon untuk peperiksaan online SPA sebelum ini, antara soalan yang akan ditanya di seksyen ini adalah berkaitan jawatan, lebih spesifik adalah berkenaan Pengurusan Rekod.

Penting - anda perlu 'master' bab pengurusan rekod, tahu apa kerja dan tugas Pegawai Tadbir N41 untuk bahagian ini.

Dalam ebook rujukan PEGAWAI TADBIR (Rekod Perubatan), anda boleh fokus pada 40 NOTA RINGKAS yang disusun. Ambil masa untuk HADAM nota-nota ini.

Kemudian, sibukkan diri untuk membuat kesemua 90 Soalan Latih Tubi yang ada dalam ebook rujukan tersebut.

Usah bertangguh kerana ada beberapa perkara kena buat!

Untuk persediaan SEKSYEN A PENGETAHUAN AM anda, buat 3 benda ni;

  1. Fokus untuk baca nota-nota SEKSYEN A (mukasurat 10 - 41)
  2. Cuba jawab 30 Soalan SEKSYEN A (mukasurat 43-52). Gunakan kertas jawapan di mukasurat 142.
  3. Semak jawapan dan huraian jawapan SEKSYEN A (mukasurat 126-129).


Kalau ada masa tambahan baru anda explore di internet berkaitan isu semasa, kenegaraan dan lain-lain skop yang SPA maklumkan.

Apa yang penting, fokus pada benda yang anda tahu dengan jelas apa nak baca iaitu berkaitan REKOD PERUBATAN!


Belum ada rujukan ini lagi? Buat Tempahan Sekarang di sini - https://bit.ly/PSEEN41-KKM

 
Guna rujukan yang telah anda ada tu, usah bertangguh kerana anda pasti akan rugi banyak jika tidak menghargai masa yang anda ada.

Jika anda tak ada rujukan lagi, boleh MUAT-TURUN PERCUMA Preview Copy yang disediakan menerusi link di bawah ini:

Klik link ini - http://bit.ly/34sxYVW

Semoga berjaya!



Mahu dapatkan lebih 200 contoh soalan (jawapan disertakan) UJIAN PSIKOMETRIK Terkini? [Klik Sini untuk Info]

Nak tahu apa rahsia lulus Temuduga Kerja Kerajaan? Muat-turun Ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan sekarang di sini - [Klik Sini untuk Dapatkannya]

Klik Sini untuk Info

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Rahsia Lulus Ujian Psikometrik

Apakah rahsia untuk lulus Ujian Psikometrik SPA? Tips paling penting untuk lulus di dalam ujian ini ialah dengan melakukan banyak latihan latih-tubi menjawab soalan ujian ini. Ianya adalah satu-satunya cara bagi memastikan calon benar-benar faham kehendak soalan dan memastikan calon mampu memilih jawapan yang benar-benar sesuai. Walaupun soalan kelihatan mudah dan senang, namun banyak kali berlaku kesilapan di mana calon telah memilih jawapan yang memberikan markah merit yang rendah sehingga gagal melepasi jumlah keseluruhan markah merit yang ditetapkan. Rahsia Lulus Ujian Psikometrik SPA Soalan Ujian Psikometrik adalah berkaitan ujian kendiri - berkaitan diri calon. Ia akan menilai minat kecenderungan, selain reaksi-respon terhadap sesuatu yang berkaitan, samada berkaitan kerjaya, persekitaran mahupun keperibadian calon. Tujuannya bagi melihat sejauh mana kesesuaian calon untuk jawatan yang dipohon. Calon perlu melakukan banyak latihan latih tubi contoh soalan untuk membantu calon me

Awas .. Perangkap Soalan Ujian Psikometrik

Ramai calon kemasukan kerja kerajaan dipanggil untuk hadapi peperiksaan khas Ujian Psikometrik .Ujian ini telah menjadi ujian wajib untuk ke peringkat seterusnya dalam permohonan kerja dalam sektor perkhidmatan awam. Jika sebelum ini, Ujian Psikometrik menjadi sebahagian daripada seksyen peperiksaan online SPA , tetapi kini ujian ini telah diasingkan dan menjadi ujian pertama untuk calon-calon kemasukan kerja kerajaan perlu lulus. Rujukan Ujian Psikometrik - Awas Dengan Perangkap Soalan Ujian Psikometrik telah menjadi ujian wajib dalam pengambilan banyak jawatan dalam perkhidmatan awam, antaranya jawatan Gred 41, jawatan Gred 19, jawatan Gred 29 malah ia turut menjadi sebahagian ujian untuk Pegawai Tadbir Negeri N41 dan Pegawai Tadbir Diplomatik M41. Pihak SPA yang bertanggungjawab mengendalikan peperiksaan dan ujian ini serius dalam menapis calon-calon yang benar-benar layak, paling penting boleh memberikan perkhidmatan terbaik pada setiap situasi. Ujian Psikometrik diadak

9 Tips Temuduga Separa Perubatan

Jika anda seorang calon yang dipanggil untuk temuduga bagi Latihan Separa Perubatan , mungkin tips temuduga berikut perlu anda baca, dan ambil perhatian dengan serius. Elakkan diri dari terlalu konfiden walaupun anda sudah berpuluh kali ditemuduga. Ada sebab kenapa sudah beratus kali ditemuduga tetapi gagal mendapatkan kerja. Panduan dan tips temuduga yang akan dikongsikan ini khas untuk mereka yang akan hadiri sesi temuduga Separa Perubatan. Ianya telah dikongsikan oleh salah seorang calon yang akhirnya berjaya menjawat jawatan yang dipohon menerusi Latihan Separa Perubatan kelolaan SPA. 9 Tips Temuduga Separa Perubatan Berikut adalah 9 tips temuduga untuk Latihan Separa Perubatan yang dikongsikan secara am. Baca dan hadam. Anda mesti bersedia dari segi soalan yang bakal ditanya. Sebagai contoh saya fokuskan untuk latihan pegawai perubatan sahaja. Anda mesti tahu soalan-soalan yang bakal ditanya dan sebagainya. Caranya anda boleh searchgoogle atau bertanyakan kawan yang dah