Jul 23, 2020

Muat Turun Ebook Preview Percuma Rujukan Exam Penguatkuasa KP41

Berminat untuk mendapatkan rujukan peperiksaan online bagi PSEE Pegawai Penguatkuasa KP41 yang dijadualkan pada 28 Julai 2020? Jika anda merupakan salah seorang calon, dapatkan secara percuma Preview Copy Ebook Rujukan PSEE jawatan ini sekarang!

Penting anda melakukan persediaan awal sebelum peperiksaan online dikendalikan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Jika tidak bersedia, anda mungkin akan 'kesesatan' kerana tidak biasa dengan bentuk dan corak soalan ditanya, apatah lagi apabila ia melibatkan Seksyen Daya Penyelesaian Masalah.

Free Preview Pakej Rujukan PSEE Pegawai Penguatkuasan KP41 (KDN)

Free Preview Pakej Rujukan PSEE Pegawai Penguatkuasan KP41

Untuk peperiksaan online KP41 dijadualkan pada 28 Julai ini, sukatan peperiksaan pastinya akan melibatkan aktiviti yang dikendalikan oleh pihak Kementerian Dalam Negeri (KDN).

Soalan-soalan terutama di Seksyen Daya Penyelesaian Masalah, akan mengetengahkan soalan-soalan yang ada kaitan dengan peratusan, pecahan, persamaan kuadratik dan operasi asas matematik yang lain.

Seksyen kedua pula yang melibatkan Kefahaman Bahasa Inggeris pula akan menyediakan teks yang pastinya akan menguji kemahiran calon dalam memahami Bahasa Inggeris. Penilaian dari segi pengetahuan tatabahasa, susunan ayat pasti akan menjadi soalan-soalan peperiksaan yang bakal ditanya.

Pakej Rujukan PSEE KP41

Pakej rujukan PSEE Pegawai Penguatkuasa KP41 akan dikeluarkan dan sedia untuk tempahan mulai 24 Julai 2020. Ia akan merangkumi segala aspek penting peperiksaan ini khas dan khusus untuk jawatan KP41.


Ia juga akan menyediakan set-set contoh soalan bagi setiap seksyen, yang disekalikan dengan jawapan serta cara penyelesaian (untuk seksyen Daya Penyelesaian Masalah). Sebanyak lebih 40 contoh soalan akan diberikan pada setiap seksyen untuk membantu calon.

Dapatkan PREVIEW PERCUMA rujukan tersebut menerusi group Telegram khas yang telah disediakan kepada calon KP41.

Untuk muat-turun, terus sahaja ke Telegram menerusi link berikut - https://bit.ly/KP41Preview

Semoga bermanfaat.

Artikel Terkait