Feb 8, 2020

Rujukan Serta Contoh Soalan PSEE L19 dan LS19

Peperiksaan online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) untuk Pembantu Tadbir (Undang-Undang) Gred L19 dan Pembantu Syariah Gred LS19 akan diadakan pada 13 Februari 2020. Bagi calon yang terpilih dan dipanggil untuk kedua-dua jawatan, anda hanya perlu menjawab salah satu PSEE sahaja iaitu PSEE L19.


Format PSEE bagi kedua-dua jawatan ini adalah sama, iaitu melibatkan dua seksyen iaitu Seksyen Daya Menyelesaikan Masalah dan Seksyen Kefahaman Bahasa Inggeris. Calon yang terlibat dengan PSEE ini adalah digalakkan membuat persediaan awal sebelum peperiksaan sebenar bagi menyesuaikan diri dengan cara dan bentuk soalan yang bakal ditanya.

Pakej Rujukan Dengan Contoh Soalan Seksyen PSEE L19 / LS19

Rujukan PSEE L19 dan LS19

Bagi membantu calon-calon melakukan persediaan sepatutnya untuk PSEE Pembantu Tadbir (Undang-Undang) Gred L19 dan Pembantu Syariah Gred LS19 ini, pihak kami mengesyorkan anda untuk menggunakan Pakej Rujukan Khas Pembantu Tadbir (Undang-Undang) Gred L19 yang dikeluarkan oleh Tim Infokerjaya.

Contoh Soalan Seksyen PSEE L19 dan LS19

Pakej rujukan ini telah disediakan bersandarkan kepada format soalan terkini yang melibatkan dua seksyen utama peperiksaan online itu nanti.
  1. Seksyen Daya Menyelesaikan Masalah
  2. Seksyen Kefahaman Bahasa Inggeris
Pastinya untuk Seksyen Daya Menyelesaikan Masalah, ia akan membabitkan soalan-soalan matematik mudah. Contoh soalan untuk seksyen ini adalah seperti ditunjukkan di bawah:
Contoh Soalan Matematik Seksyen Daya Menyelesaikan Masalah
Manakala untuk Seksyen Kefahaman Bahasa Inggeris, antara bentuk soalan-soalan yang akan ditanya dalam PSEE adalah merupakan soalan berkaitan tatabahasa atau grammar, penggunaan ayat pasif dan aktif, penggunaan ayat pelengkap selain kefahaman memahami maksud teks yang disediakan.

Contoh soalan seksyen ini adalah seperti di bawah:
Contoh Soalan Seksyen Kefahaman Bahasa Inggeris

Ramai calon yang gagal dalam PSEE kerana tidak melakukan persediaan. Memandangkan peperiksaan ini diadakan secara online, ada banyak aspek yang perlu diambil perhatian oleh calon selain membuat latih-tubi, iaitu aspek teknikal seperti spesifikasi komputer/laptop, pelayar internet yang sesuai diguna-pakai untuk exam dan sebagainya.

Gunakan pakej rujukan di bawah ini ..

[+] https://affiliates.jvsecurepay.com/go/pembantu-tadbir-l19/2624

Ianya adalah rujukan serta panduan yang telah dikemaskini untuk keperluan calon yang bakal menghadapi PSEE Pembantu Tadbir (Undang-Undang) Gred L19 dan Pembantu Syariah Gred LS19 akan diadakan pada 13 Februari 2020.

Untuk rujukan seksyen Daya Menyelesaikan Masalah, nota ringkas formula matematik turut disediakan kepada calon. Ia menjimatkan masa. Tak perlu terkapai-kapai apabila soalan matematik yang memerlukan rumus dan formula perlu dijawab dengan segera.


Rujukan disediakan oleh Tim Infokerjaya telah membantu ramai calon sebelum ini lulus dan seterusnya melepasi peringkat seterusnya. Reputasi memang tidak dapat disangkal. Tim ini satu-satunya yang menyediakan rujukan yang dikemaskini dan disesuaikan mengikut informasi disediakan oleh pihak SPA.

Jika anda serius ingin lulus dalam PSEE Pembantu Tadbir (Undang-Undang) Gred L19 dan Pembantu Syariah Gred LS19 akan diadakan pada 13 Februari 2020, buat tempahan segera dengan klik pautan disediakan di bawah.

[+] https://affiliates.jvsecurepay.com/go/pembantu-tadbir-l19/2624

Tempahan dan jualan pakej ini adalah TERHAD dan TERKAWAL! Ianya hanya boleh didapati dalam satu tempoh terhad sahaja.


Artikel Terkait