Oct 19, 2019

Madihah Peroleh Income 4 Angka Sebulan Ketika Masih Belajar di IPT

Berniaga. Dalam hangat diperkatakan soal kekurangan peluang kerja untuk para lepasan ijazah dan graduan, mengapa tidak memilih untuk menjalankan bisnes atau perniagaan sendiri? Zaman sekarang, zaman teknologi telah memudahkan lagi cara untuk berbisnes secara online.

Sebenarnya, ramai dah yang berjaya menjadi seorang peniaga online hatta masih lagi belajar di IPT. Antara kisah menarik yang kami nak kongsikan ialah kisah Madihah Mustafha.

Jana Income 4 Angka Setiap Bulan Jual Tudung Semasa Masih Belajar 

Jana Income 4 Angka Setiap Bulan Jual Tudung Semasa Masih Belajar

Madihah Mustafha dulunya merupakan seorang pelajar yang menuntut di sebuah IPT, tetapi kini beliau telah menjadi antara founder tudung yang berjaya di Malaysia dalam usia muda.

Awal pembabitan dalam bisnes tudung, beliau telah menggunakan sebahagian duit pinjaman daripada PTPTN sebagai modal untuk berniaga. Dek kerana minat dan semangat, akhirnya bisnes tudungnya semakin berjaya.

Apabila Madihah keluar dan graduate, beliau sudah tidak risau lagi mengenai bagaimana nak mencari pekerjaan kerana bisnes yang diusahakan telah berkembang dengan baik, malah segalanya dilakukan hanya menerusi online tanpa perlu mempunyai kedai sendiri.

Ini kisah beliau ...

Nama saya Madihah Mustafha!

Saya telah menceburi bidang perniagaan dengan menjual tudung sejak tahun 2012 lagi. Ketika itu, saya masih lagi sedang menuntut di sebuah IPT. Pada mulanya, saya hanya buat secara suka-suka sahaja. Saya hanya jual tudung ini kepada rakan-rakan terdekat sahaja.

Tapi lama-kelamaan, ramai pula yang nak beli tudung dari saya. Maklumlah, tudung yang saya jual ketika itu, memang kena dengan selera rakan-rakan yang rata-ratanya adalah golongan student. Tudung yang saya jual, harganya sedikit bajet, tetapi kualitinya tetap baik dan cantik!

Disebabkan permintaan yang semakin hangat! Maka, saya telah bertekad untuk menjalankan perniagaan tudung ini dengan lebih serius lagi.

Sebagai seorang yang bergelar pelajar ketika itu, saya memang tidak mempunyai modal yang besar. Jadi, nak tak nak, saya gunakan sebahagian duit PTPTN yang saya terima, sebagai modal untuk saya mula membeli stok!

Alhamdulillah! Bermula dari modal pertama yang berjumlah RM600.... saya berjaya "rolling" duit itu sehingga menghasilkan pendapatan 4 angka setiap bulan sewaktu saya masih lagi sedang belajar!

Perkara ini telah membuka mata saya dan saya nampak, bisnes tudung ini mempunyai potensi yang sangat besar!
Rahsia buat bisnes tudung secara online

Nak tahu rahsia berniaga tudung daripada founder Madihah Scarf ini? Anda boleh dapatkan ebook yang telah beliau sediakan khas untuk membantu mana-mana individu yang berminat nak memulakan bisnes tudung secara online - tanpa menggunakan modal yang besar.

Berminat? Terus ke laman berikut:

[+] Rahsia Bisnes Tudung

Buat apa nak tunggu panggilan temuduga, jika peluang untuk berniaga online sudah tersedia untuk anda? Jangan tunggu rezeki tu sampai ke atas riba, tetapi berusahalah mencarinya juga.

Ini adalah salah satu cara untuk elakkan anda dari terus menganggur menunggu kerja. Maka, rebut peluang ini dan belajar bagaimana nak berniaga secara betul.

Rahsia Jual Tudung Online

Artikel Terkait