Aug 14, 2021

Contoh Soalan Kefahaman Bahasa Inggeris Juruaudit W41/W29

Mencari contoh soalan kefahaman Bahasa Inggeris untuk peperiksaan online Juruaudit W41 dan Penolong Juruaudit W29? Menerusi blog ini, kami sediakan secara percuma contoh soalan tersebut untuk panduan dan rujukan awal calon-calon yang terlibat dengan peperiksaan ini.

Ianya adalah contoh soalan dan bukannya soalan bocor peperiksaan Juruaudit. Anda boleh gunakan contoh soalan ini sebagai panduan untuk memahami bagaimana format soalan dan bentuk soalan yang akan ditanya dalam seksyen kefahaman Bahasa Inggeris ini.

Contoh Soalan Kefahaman Bahasa Inggeris Juruaudit W41/W29

Untuk tahun 2021, peperiksaan online untuk Juruaudit dan Penolong Juruaudit akan dilakukan pada 19 Ogos 2021. Calon yang dipanggil untuk kedua-dua peperiksaan online ini hanya perlu memasuki peperiksaan untuk Juruaudit sahaja.

Semakan boleh dibuat menerusi laman web rasmi SPA dengan memasukkan nombor kad pengenalan.

Peperiksaan online Juruaudit W41 dan W29 akan merangkumi dua seksyen utama iaitu:
  • Seksyen A - Daya Penyelesaian Masalah
  • Seksyen B - Kefahaman Bahasa Inggeris

Untuk seksyen A, calon perlu menjawab soalan diberikan dalam tempoh 20 minit, manakala untuk seksyen B, tempoh 25 minit diberikan kepada calon untuk menjawab soalan Kefahaman Bahasa Inggeris.

Tips Menjawab Seksyen Kefahaman Bahasa Inggeris

Kebiasaannya, Seksyen Kefahaman Bahasa Inggeris Juruaudit W41/W29 akan menguji anda tentang pemahaman keseluruhan esei. Anda perlu membaca esei, melihat keseluruhan idea esei tersebut dan mula menjawab soalan objektif yang menguji kefahaman anda.

Bagi pecahan pengertian dan kefahaman esei Bahasa Inggeris, anda dibekalkan dengan sebuah petikan Bahasa Inggeris dan diberikan pilihan jawapan. Petikan tersebut mungkin pendek dan mungkin panjang. Bilangan soalan ditanya antara 5-10 soalan bagi menguji kefahaman anda tentang petikan yang diberikan.

Oleh itu, ia memerlukan anda membaca petikan dan fahami apa yang disampaikan dalam petikan tersebut. Ambil sedikit masa untuk membaca soalan-soalan pada petikan yang diberikan sambil lalu.

Kemudian, anda boleh membaca keseluruhan petikan dan mula menjawab soalan yang disediakan.

Dalam pecahan kedua, ia boleh menguji anda tentang tatabahasa iaitu penggunaan Noun, Pronoun, Adjective, Verb, Adverb, Conjunction, Interjection, Preposition dan lain-lain.

Contoh Soalan Kefahaman Bahasa Inggeris

Berikut adalah contoh soalan seksyen ini:Anda boleh gunakan contoh soalan di atas sebagai bantuan permulaan untuk memahami seksyen kefahaman Bahasa Inggeris.

Pakej Rujukan Contoh Soalan PSEE Juruaudit

Rujukan PSEE Juruaudit W29

Untuk lebih banyak contoh soalan peperiksaan online Juruaudit / Penolong Juruaudit, anda boleh dapatkan menerusi pautan di bawah ini:

[+] https://affiliates.jvsecurepay.com/go/juruaudit-w41/2624

Ianya merupakan pakej rujukan dikemaskini mengikut format terbaharu dikeluarkan oleh pihak SPA. Pakej rujukan ini mengandungi nota-nota ringkas dan padat berkaitan jawatan Juruaudit selain contoh-contoh soalan LENGKAP DENGAN JAWAPAN serta penerangan diberikan.

Rujukan ini merangkumi kedua-dua seksyen peperiksaan online untuk Juruaudit W41 dan Penolong Juruaudit W29.

Pakej rujukan akan mula boleh diperoleh menerusi laman web ini:

[+] https://affiliates.jvsecurepay.com/go/juruaudit-w41/2624

Tempahan TERHAD kini dibuka

Jadi, anda boleh BOOKMARK dahulu sebelum hari tempahan dibuka.


Artikel Terkait