May 12, 2019

Pakej Rujukan Beserta 100+ Contoh Soalan Exam PTD M41 - Versi 2020

Pakej Rujukan Terkini 2020 untuk peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) telah dikeluarkan oleh Tim Infokerjaya. Ia merupakan pakej rujukan bersandarkan format terkini peperiksaan PTD gred M41 yang diumumkan secara rasmi oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) awal bulan Ogos 2020.

Format terkini peperiksaan online PTD yang dijadualkan pada Ogos 2020 mempunyai satu seksyen yang kembali diperkenalkan dalam peperiksaan online PTD. Ia adalah seksyen C. Sebelum ini, seksyen C merupakan Ujian Psikometrik tetapi kali ini ia diganti dengan Kefahaman Bahasa Inggeris.

Pakej Rujukan + Contoh Soalan Exam PTD 2020 Semua Seksyen

Pakej Rujukan Contoh Soalan Exam PTD

Seksyen C - Kefahaman Bahasa Inggeris adalah merupakan format lama peperiksaan PTD yang disertakan semula ke dalam peperiksaan online PTD gred M41 dijadualkan pada Ogos 2020. Ia bakal menguji calon-calon exam kali ini dengan soalan berbentuk pemahaman esei yang disediakan.

Jika anda tidak biasa mengenai corak atau bentuk soalan pemahaman Bahasa Inggeris ini, anda boleh rujuk di post sebelum ini - Contoh Soalan Seksyen C - Kefahaman Bahasa Inggeris PTD M41

Soalan Exam PTD 2020 Bakal Singkir Ramai Calon

Kami difahamkan, semua soalan-soalan yang bakal ditanya dalam peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik M41 adalah jauh lebih sukar daripada peperiksaan PTD sebelum ini. Malah, peperiksaan kali ini dijangka akan lebih ramai calon tersungkur daripada yang berjaya lulus.

Matlamat pihak SPA yang mengendalikan peperiksaan ini adalah untuk benar-benar singkir yang kurang layak. Bukan setakat yang tidak layak, yang kurang layak juga akan disingkirkan!!

Calon mesti ada kemahiran yang sangat bagus dalam kefahaman Bahasa Inggeris. Ia menjadi seksyen penting dalam peperiksaan PTD gred M41 kali ini.

Soalan-soalan seksyen A - Pengetahuan Am juga akan jadi lebih mencabar kerana ia bakal menguji calon peperiksaan dengan isu semasa, perkembangan terkini dan pengetahuan calon berkaitan KERAJAAN BAHARU.

Gunakan Rujukan Exam PTD M41 Terkini dan Terbaharu

Jom persiapkan diri untuk exam PTD kali ini dengan lebih mantap, dan menggunakan rujukan yang betul.

Terus ke link di bawah ini:

[+] https://affiliates.jvsecurepay.com/go/ptd-m41/2624

Rujukan ini lengkap untuk persediaan anda. Anda bakal peroleh ...
Pakej Rujukan Contoh Soalan Exam PTD

Semoga anda berjaya lulus dalam peperiksaan PTD kali ini.


Artikel Terkait