Langkau ke kandungan utama

Panduan Bisnes Shopee Untuk Graduan Mula Berniaga

Peluang Kerja di Singapura
Ramai yang mahukan kerja dalam kerajaan, namun akibat persaingan tinggi, kekecewaan sering sahaja berlaku. Pemohonan tinggi, kekosongan pula sedikit. Jadi, mesti cari alternatif lain untuk bekerja, atau setidak-tidaknya memperoleh wang sendiri untuk berbelanja.

Tahukah anda, bahawa sekarang dah ramai graduan serta lepasan IPT termasuklah yang cuma mempunyai sijil telah beralih kepada peluang untuk berniaga di Shopee?

Panduan Bisnes Shopee Untuk Graduan Mula Berniaga


Berniaga di Shopee tak susah. Modal memulakan perniagaan di Shopee juga rendah. Malah, dengan teknik dan cara yang betul, cukup bermodalkan RM500 .. anda sudah boleh berniaga di Shopee ni.

Shopee adalah merupakan platform PERCUMA disediakan kepada mereka yang berminat untuk berniaga secara online. Setup kedai online di Shopee tidak memerlukan kemahiran yang tinggi kerana segalanya dibantu dan dipermudahkan.

Malah, ada tutorial khas ditunjukkan selain tools pemasaran yang disediakan secara percuma.

Shopee sudah menjadi antara lubuk shopping online barangan murah, dan juga lubuk untuk mendapatkan DUIT samada secara sampingan atau sepenuh masa di kalangan rakyat Malaysia terutama graduan yang masih lagi tidak mempunyai pekerjaan tetap.

Ramai graduan mula berniaga di Shopee kerana Shopee menyediakan kemudahan untuk mempromosi dengan kos yang rendah. Malah, sebaik sahaja anda membuka kedai online di Shopee, mereka akan war-warkan kedai online anda kepada ribuan malah jutaan pelanggan sedia ada.

Anda cuma perlu masukkan produk yang nak dijual - tak kiralah samada produk sendiri, produk orang lain atau produk dropship dan proses selanjutnya akan dibantu oleh Shopee.

Gusar sebab tak ada produk untuk dijual?

Menerusi Panduan Bisnes Shopee, anda ada peluang untuk menyenaraikan lebih 100,000 pilihan produk untuk anda jual di Shopee secara dropship! Senarai produk ini diberikan secara percuma setelah anda mendapatkan panduan ini selain beberapa tips lain untuk anda melariskan jualan di Shopee.

Berminat nak berniaga di Shopee?

Panduan ini dijual secara online dengan harga RM70 sahaja - pakej lengkap siap dengan 3 bonus tambahan untuk bantu bisnes anda yang baru nak mula di Shopee.

Ia sebuah ebook dalam bentuk pdf. Anda akan diminta untuk muat-turun ke dalam komputer atau ke smartphone anda, dan anda juga boleh akses bila-bila masa sahaja.

Ebook panduan ini, sudah ditulis dan ditunjukkan dengan lengkap secara langkah demi langkah, dari mula daftar akaun di Shopee, cara nak masukkan barang sehinggalah sampai nak pos barang tu kepada pembeli!

Memang complete!


Cik Kartini, salah seorang graduan yang masih tidak mempunyai kerjaya tetap, malah gagal mendapat tempat kerja kerajaan walaupun dah berkali-kali datang temuduga.

"Cik Kartini, 25 tahun seorang lulusan Ijazah daripada universiti tempatan, dia gagal mendapat pekerjaan yang setimpal dengan kelayakannya walaupun telah hadir berpuluh-puluh temuduga.

Bagi menampung pendapatan, dan membantu ibu bapanya, dia telah bekerja di sebuah supermarket berhampiran rumahnya sebagai promoter. Gaji yang dia terima adalah untuk kelayakan SPM sahaja, tetapi memandangkan peluang kerjaya masih belum ada untuknya, dia teruskan juga bekerja disitu.

Apabila kami menerangkan tentang konsep Shopee kepada dia dan dia menggunakan kelebihan bekerja disitu dan mengamalkan Teknik Firefighter (ada dikongsikan dalam ebook), dia semakin seronok bekerja sambil-sambil menjual di Shopee, sekarang pendapatan dari Shopee dia dah cecah 5 kali ganda daripada gaji seorang promoter. Dia masih lagi bekerja sebagai promoter sambil-sambil ber"Shopee" kerana bisnes Shopee yang dia lakukan itu tidak langsung mengganggu kerja dia sebagai promoter!"
Shopee memang lubuk buat duit, anda boleh buat duit walaupun anda jual produk yang harganya cuma RM4 sahaja!! Tapi anda perlu tahulah caranya, dan mesti nak tahu produk apa yang boleh buat keuntungan dengan jual harga yang murah.

Panduan ini menyediakan anda pengetahuan lengkap mengenainya.

Anda tak perlu tunggu pihak SPA untuk panggil anda, kerana dah ada peluang lain yang boleh anda rebut. Gunakan kesempatan ini untuk dapatkan sedikit wang bagi diri anda.

Jom bisnes di Shopee. Gunakan panduan ini. Untuk tempahan, anda perlu klik pada imej di atas atau terus ke link di bawah ini:

[+] Panduan Bisnes Shopee Untuk Graduan Mula Berniaga

Semoga berjaya.


Mahu dapatkan lebih 200 contoh soalan (jawapan disertakan) UJIAN PSIKOMETRIK Terkini? [Klik Sini untuk Info]

Nak tahu apa rahsia lulus Temuduga Kerja Kerajaan? Muat-turun Ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan sekarang di sini - [Klik Sini untuk Dapatkannya]

Klik Sini untuk Info

Catatan popular daripada blog ini

Awas .. Perangkap Soalan Ujian Psikometrik

Ramai calon kemasukan kerja kerajaan dipanggil untuk hadapi peperiksaan khas Ujian Psikometrik .Ujian ini telah menjadi ujian wajib untuk ke peringkat seterusnya dalam permohonan kerja dalam sektor perkhidmatan awam. Jika sebelum ini, Ujian Psikometrik menjadi sebahagian daripada seksyen peperiksaan online SPA , tetapi kini ujian ini telah diasingkan dan menjadi ujian pertama untuk calon-calon kemasukan kerja kerajaan perlu lulus. Rujukan Ujian Psikometrik - Awas Dengan Perangkap Soalan Ujian Psikometrik telah menjadi ujian wajib dalam pengambilan banyak jawatan dalam perkhidmatan awam, antaranya jawatan Gred 41, jawatan Gred 19, jawatan Gred 29 malah ia turut menjadi sebahagian ujian untuk Pegawai Tadbir Negeri N41 dan Pegawai Tadbir Diplomatik M41. Pihak SPA yang bertanggungjawab mengendalikan peperiksaan dan ujian ini serius dalam menapis calon-calon yang benar-benar layak, paling penting boleh memberikan perkhidmatan terbaik pada setiap situasi. Ujian Psikometrik diadak

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Gred 41

Penilaian Ujian Psikometrik adalah merupakan salah satu keperluan wajib untuk memasuki Perkhidmatan Awam Malaysia. Calon yang terpilih dan dipanggil untuk menjalani ujian ini adalah WAJIB LULUS sebelum ke peringkat seterusnya. Biasanya, ujian ini akan dilaksanakan setelah calon terpilih melepasi peringkat Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) iaitu Ujian Aptitud dengan baik. Ujian ini merupakan peringkat saringan calon bagi menilai kesesuaian calon terhadap jawatan yang dipilih/dipohon. Ujian ini merupakan salah satu dari kaedah penilaian yang holistik bagi tujuan menilai aspek sikap, pengetahuan, kompetensi, kemahiran serta personaliti calon-calon untuk menentukan kesesuaian individu bagi tujuan lantikan sesuatu jawatan selain daripada PSEE dan juga temuduga. Ujian Psikometrik untuk Jawatan Gred 41 Calon yang terpilih untuk Ujian Psikometrik bagi jawatan Gred 41 adalah wajib lulus dan perlu melepasti markah merit yang telah ditentukan. Markah merit untuk penentu

Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik

Bagaimana cara nak lulus Ujian Psikometrik kemasukan perkhidmatan awam? Ramai calon yang mencari tips dan panduan untuk mengetahui cara nak lulus dalam ujian Psikometrik dikendalikan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Ujian Psikometrik adalah ujian wajib lulus bagi kebanyakkan gred jawatan kerja kerajaan. Dulunya, ujian ini lebih dikenali sebagai seksyen Sahsiah dan Minat dalam peperiksaan online kemasukan perkhidmatan awam. Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik Kemasukan Kerja Kerajaan Sejak pentadbiran negara bertukar, beberapa polisi pengambilan perjawatan dalam sektor awam telah dinilai dan dikemaskini mengikut keperluan dan kehendak semasa. Ini termasuklah ujian Psikometrik yang sebelum ini dijalankan sebagai salah satu seksyen peperiksaan online SPA. Ujian ini kini diasingkan, malah calon perlu menjawab ujian ini di laman web khas ujian ini. Ujian Psikometrik adalah ujian berkaitan minat serta kecenderungan. Ia menguji sikap calon, integriti calon, kompetensi calon