Langkau ke kandungan utama

Panduan Bisnes Shopee Untuk Graduan Mula Berniaga

Ramai yang mahukan kerja dalam kerajaan, namun akibat persaingan tinggi, kekecewaan sering sahaja berlaku. Pemohonan tinggi, kekosongan pula sedikit. Jadi, mesti cari alternatif lain untuk bekerja, atau setidak-tidaknya memperoleh wang sendiri untuk berbelanja.

Tahukah anda, bahawa sekarang dah ramai graduan serta lepasan IPT termasuklah yang cuma mempunyai sijil telah beralih kepada peluang untuk berniaga di Shopee?

Panduan Bisnes Shopee Untuk Graduan Mula Berniaga


Berniaga di Shopee tak susah. Modal memulakan perniagaan di Shopee juga rendah. Malah, dengan teknik dan cara yang betul, cukup bermodalkan RM500 .. anda sudah boleh berniaga di Shopee ni.

Shopee adalah merupakan platform PERCUMA disediakan kepada mereka yang berminat untuk berniaga secara online. Setup kedai online di Shopee tidak memerlukan kemahiran yang tinggi kerana segalanya dibantu dan dipermudahkan.

Malah, ada tutorial khas ditunjukkan selain tools pemasaran yang disediakan secara percuma.

Shopee sudah menjadi antara lubuk shopping online barangan murah, dan juga lubuk untuk mendapatkan DUIT samada secara sampingan atau sepenuh masa di kalangan rakyat Malaysia terutama graduan yang masih lagi tidak mempunyai pekerjaan tetap.

Ramai graduan mula berniaga di Shopee kerana Shopee menyediakan kemudahan untuk mempromosi dengan kos yang rendah. Malah, sebaik sahaja anda membuka kedai online di Shopee, mereka akan war-warkan kedai online anda kepada ribuan malah jutaan pelanggan sedia ada.

Anda cuma perlu masukkan produk yang nak dijual - tak kiralah samada produk sendiri, produk orang lain atau produk dropship dan proses selanjutnya akan dibantu oleh Shopee.

Gusar sebab tak ada produk untuk dijual?

Menerusi Panduan Bisnes Shopee, anda ada peluang untuk menyenaraikan lebih 100,000 pilihan produk untuk anda jual di Shopee secara dropship! Senarai produk ini diberikan secara percuma setelah anda mendapatkan panduan ini selain beberapa tips lain untuk anda melariskan jualan di Shopee.

Berminat nak berniaga di Shopee?

Panduan ini dijual secara online dengan harga RM70 sahaja - pakej lengkap siap dengan 3 bonus tambahan untuk bantu bisnes anda yang baru nak mula di Shopee.

Ia sebuah ebook dalam bentuk pdf. Anda akan diminta untuk muat-turun ke dalam komputer atau ke smartphone anda, dan anda juga boleh akses bila-bila masa sahaja.

Ebook panduan ini, sudah ditulis dan ditunjukkan dengan lengkap secara langkah demi langkah, dari mula daftar akaun di Shopee, cara nak masukkan barang sehinggalah sampai nak pos barang tu kepada pembeli!

Memang complete!


Cik Kartini, salah seorang graduan yang masih tidak mempunyai kerjaya tetap, malah gagal mendapat tempat kerja kerajaan walaupun dah berkali-kali datang temuduga.

"Cik Kartini, 25 tahun seorang lulusan Ijazah daripada universiti tempatan, dia gagal mendapat pekerjaan yang setimpal dengan kelayakannya walaupun telah hadir berpuluh-puluh temuduga.

Bagi menampung pendapatan, dan membantu ibu bapanya, dia telah bekerja di sebuah supermarket berhampiran rumahnya sebagai promoter. Gaji yang dia terima adalah untuk kelayakan SPM sahaja, tetapi memandangkan peluang kerjaya masih belum ada untuknya, dia teruskan juga bekerja disitu.

Apabila kami menerangkan tentang konsep Shopee kepada dia dan dia menggunakan kelebihan bekerja disitu dan mengamalkan Teknik Firefighter (ada dikongsikan dalam ebook), dia semakin seronok bekerja sambil-sambil menjual di Shopee, sekarang pendapatan dari Shopee dia dah cecah 5 kali ganda daripada gaji seorang promoter. Dia masih lagi bekerja sebagai promoter sambil-sambil ber"Shopee" kerana bisnes Shopee yang dia lakukan itu tidak langsung mengganggu kerja dia sebagai promoter!"
Shopee memang lubuk buat duit, anda boleh buat duit walaupun anda jual produk yang harganya cuma RM4 sahaja!! Tapi anda perlu tahulah caranya, dan mesti nak tahu produk apa yang boleh buat keuntungan dengan jual harga yang murah.

Panduan ini menyediakan anda pengetahuan lengkap mengenainya.

Anda tak perlu tunggu pihak SPA untuk panggil anda, kerana dah ada peluang lain yang boleh anda rebut. Gunakan kesempatan ini untuk dapatkan sedikit wang bagi diri anda.

Jom bisnes di Shopee. Gunakan panduan ini. Untuk tempahan, anda perlu klik pada imej di atas atau terus ke link di bawah ini:

[+] Panduan Bisnes Shopee Untuk Graduan Mula Berniaga

Semoga berjaya.

Catatan popular daripada blog ini

Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik

Bagaimana cara nak lulus Ujian Psikometrik kemasukan perkhidmatan awam? Ramai calon yang mencari tips dan panduan untuk mengetahui cara nak lulus dalam ujian Psikometrik dikendalikan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Ujian Psikometrik adalah ujian wajib lulus bagi kebanyakkan gred jawatan kerja kerajaan. Dulunya, ujian ini lebih dikenali sebagai seksyen Sahsiah dan Minat dalam peperiksaan online kemasukan perkhidmatan awam. Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik Kemasukan Kerja Kerajaan Sejak pentadbiran negara bertukar, beberapa polisi pengambilan perjawatan dalam sektor awam telah dinilai dan dikemaskini mengikut keperluan dan kehendak semasa. Ini termasuklah ujian Psikometrik yang sebelum ini dijalankan sebagai salah satu seksyen peperiksaan online SPA. Ujian ini kini diasingkan, malah calon perlu menjawab ujian ini di laman web khas ujian ini. Ujian Psikometrik adalah ujian berkaitan minat serta kecenderungan. Ia menguji sikap calon, integriti calon, kompetensi calon

Cara Nak Lulus Peperiksaan Online SPA

Bagaimana Cara Nak Lulus Peperiksaan Online SPA? Ramai calon yang dipanggil untuk hadapi peperiksaan online oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) nak tahu cara dan tips untuk lulus di dalam peperiksaan online ini. Kami juga pasti, anda antara calon yang mencari tips tersebut. Almaklumlah, peperiksaan online SPA nampak mudah tetapi ianya adalah cara terawal pihak SPA menyingkirkan calon-calon yang memohon perjawatan dalam kerajaan. Maka, walaupun nampak mudah, tetapi tahap untuk lulus peperiksaan online SPA adalah sangat sukar. Cara Nak Lulus Peperiksaan Online SPA Ramai calon yang telah hadapi peperiksaan online SPA gagal disebabkan satu faktor sahaja . Nak tahu apa faktor tersebut? Faktor Gagal Dalam Peperiksaan SPA Faktor tersebut adalah kurangnya persediaan untuk hadapi peperiksaan online SPA . Disebabkan oleh faktor ini, maka ramai calon yang gagal disebabkan tidak tahu cara menjawab, tidak tahu bentuk soalan, line internet kurang pantas, browser di komputer tidak

Rujukan Contoh Soalan PSEE Jurutera J41 dan Penolong Jurutera JA29

Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) Jurutera, gred J41 dan Penolong Jurutera JA29 .  Jika anda adalah antara calon bertuah yang dipanggil untuk peperiksaan online ini, anda tentu lega kerana menemui blog ini yang akan membantu anda melakukan persediaan untuk exam itu nanti. PSEE Jurutera, gred J41 dan Penolong Jurutera JA29 akan melibatkan dua seksyen iaitu Seksyen A - Daya Menyelesaikan Masalah dan Seksyen B - Kefahaman Bahasa Inggeris . Kedua-dua seksyen penting dan calon terpilih perlu pastikan lulus kedua-dua seksyen untuk ke peringkat seterusnya bagi jawatan Jurutera, gred J41 dan Penolong Jurutera JA29. Rujukan PSEE - Jawatan Jurutera / Penolong Jurutera Sebagaimana dengan jenis peperiksaan yang lain, adalah penting untuk calon menyediakan serta melakukan persiapan sebelum peperiksaan sebenar. Soalan pasti sukar dijawab walaupun ianya mudah andai tidak melakukan ulangkaji dan juga latihan. Kekangan masa sentiasa menjadi antara punca calon-calon gagal me