Jul 26, 2018

Hint Nak Lulus Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 & Penolong Pegawai Tadbir N29

Anda terima panggilan dari SPA untuk peperiksaan REQT jawatan Pegawai Tadbir dan Penolong Pegawai Tadbir Sarawak? Dah buat persediaan? Dah tengok contoh-contoh soalan exam ini tak? Nak hint untuk lulus peperiksaan Pegawai Tadbir N41 dan Penolong Pegawai Tadbir N29 tak? Ok. Ada rujukan khas untuk anda.

Ketahui 9 Hints Penting Untuk Lulus Peperiksaan Pegawai Tadbir/Penolong Pegawai Tadbir

Hint nak lulus peperiksaan Pegawai Tadbir N41 dan Penolong Pegawai Tadbir N29

Ini hint nak lulus peperiksaan Pegawai Tadbir N41 dan Penolong Pegawai Tadbir N29. Siapa yang berikan hint ini? Hint untuk lulus exam SPA ini diberikan oleh calon-calon terdahulu yang dah berjaya lulus dengan baik dalam peperiksaan online SPA sebelum ini.

Jika anda nak lulus di dalam peperiksaan Pegawai Tadbir gred N41 dan Penolong Pegawai Tadbir N29 negeri Sarawak, anda kena ikuti nasihat dan hint yang telah mereka berikan. Ini bukan nak berikan soalan bocor untuk peperiksaan gred N41 atau N29 ye, ini cuma hint supaya anda boleh bersedia.

9 Hint (Tips) Lulus Peperiksaan REQT Pegawai Tadbir N41 & Penolong Pegawai tadbir N29

 1. Hint pertama, peperiksaan REQT untuk dua jawatan penting kerja kerajaan di negeri Sarawak ini akan dijalankan dalam dua kategori bahasa.
  1. Objektif Bahasa Melayu - 30 soalan
  2. Objektif Bahasa Inggeris - 30 soalan
 2. Hint kedua, peperiksaan gred N41 dan N29 akan dibuat dalam dua seksyen utama.
  1. Soalan objektif (60 soalan)
  2. Soalan esei
 3. Hint ketiga, soalan esei di dalam peperiksaan Pegawai Tadbir dan Penolong Pegawai Tadbir Sarawak ini dibuat di dalam bahasa Inggeris dan bahasa Melayu, masing-masing cuma 1 soalan.
 4. Hint keempat, tempoh masa diberikan untuk menjawab peperiksaan REQT jawatan kerajaan negeri Sarawak ini adalah 1 jam 45 minit.
 5. Hint kelima, anda mesti gunakan laptop atau komputer yang ada akses internet yang laju dan tidak tersangkut-sangkut. Ini akan membantu melancarkan menjawab soalan peperiksaan ini nanti.
 6. Hint keenam, mesti melihat dan rujuk laman web kerajaan negeri Sarawak untuk info terkini, dasar baru kerajaan, dan isu tempatan yang hangat diperkatakan.
 7. Hint ketujuh, anda mesti segera membuat latih-tubi contoh-contoh soalan yang akan memerangkap anda untuk gagal dalam exam ini.
 8. Hint kelapan, fahami format peperiksaan dan bentuk soalan yang akan ditanya. Jangan keliru antara dasar kerajaan persekutuan dan dasar kerajaan negeri.
 9. Hint kesembilan, buat persediaan dari segi fizikal dan mental. Jika anda sakit, atau anda rasa gemuruh .. ia akan ganggu cara nak jawab dengan tepat soalan-soalan ditanya semasa peperiksaan gred N41 dan gred N29 ini nanti.

Baik.

Anda mungkin nak tahu, bagaimana cara nak pastikan semua hint-hint peperiksaan REQT Sarawak itu memihak kepada keputusan anda lulus di dalam exam ini.

Gunakan pakej rujukan di bawah ini (klik je nanti anda akan dibawa ke laman web tempahan online)


Ini bukan rujukan biasa-biasa, ini merupakan rujukan terkini untuk peperiksaan Pegawai Tadbir N41 dan Penolong Pegawai Tadbir N29. Pakej rujukan peperiksaan ini disarankan ramai calon-calon exam kerja kerajaan terdahulu.

Lihat saranan dan komen mereka yang telah terdahulu lulus dan berjaya di dalam peperiksaan SPA sebelum ini..
hint lulus peperiksaan SPA
hint lulus peperiksaan SPA
Mereka berjaya lulus menerusi persediaan rapi dibuat dengan bantuan pakej rujukan yang disediakan oleh Tim Infokerjaya. Hint mereka jelas - gunakan pakej rujukan di bawah....
Pakej rujukan peperiksaan Pegawai Tadbir dan Penolong Pegawai Tadbir Sarawak

Jualan atau tempahan ini terhad, dan ia akan ditutup tidak lama lagi, sebagai menghormati dasar kerahsian pihak yang menjalankan peperiksaan ini, iaitu pihak SPA. Rujukan ini bukan menyediakan soalan bocor untuk peperiksaan ini, malah pihak Tim Infokerjaya tiada kena mengena dengan pihak SPA Negeri Sarawak.

Namun, kalau serius nak lulus .. ini memang rujukan yang perlu anda ada. Tak ada rujukan, anda tak ada persediaan. Anda mungkin gagal!

Artikel Terkait