Dec 8, 2016

MUET - Jadual Peperiksaan 2017

MUET - Jadual Peperiksaan 2017. Adakah anda antara calon yang telah berjaya diterima masuk ke IPT? Sudah bersedia dengan peperiksaan MUET? Graduan IPT mesti lulus peperiksaan MUET. Jika gagal lulus MUET, ia tentu akan menjejaskan tempat ke IPT.

Sila semak jadual peperiksaan MUET terkini untuk tahun 2017. Pilih tarikh yang sesuai untuk hadapi peperiksaan ini, dan buat persediaan. Lihat jadual dengan tenang, dan boleh terus daftarkan diri di pautan ini - http://online.mpm.edu.my/web/guest/calonlogin

MUET - Jadual Peperiksaan 2017

Berikut adalah jadual peperiksaan MUET untuk tahun 2017.
MUET - Jadual Peperiksaan 2017

Seram sejuk?

Maklumlah, peperiksaan MUET ini mungkin salah satu perkara yang terpenting di dalam hidup anda. Ianya akan menentukan sama ada anda akan berjaya untuk menyambung pelajaran ke IPT atau tidak?, atau ia juga akan menjadi tanda penentu bahawa sama ada anda layak atau tidak untuk dinaikkan pangkat di tempat kerja anda.

Pada tahun 2009, seramai 164,446 calon telah menduduki peperiksaan MUET, tetapi malangnya, hanya 12% sahaja yang berjaya memperolehi keputusan yang cemerlang (Band 6). Bakinya, memperolehi keputusan yang biasa-biasa sahaja dan kurang memuaskan.

Keputusan yang kurang memuaskan ini akan menyukarkan anda untuk memperolehi jurusan yang anda idamkan di Universiti. Keputusan untuk kenaikan pangkat di tempat kerja mungkin perlu dipertimbangkan semula oleh pihak atasan apabila melihat keputusan peperiksaan MUET anda yang kurang memuaskan.

Mahu atau tidak, anda terpaksa mengambil sekali lagi peperiksaan MUET dan ianya akan mengambil masa anda selama 6 bulan lagi.

Mahu dapatkan panduan dan rujukan untuk persediaan peperiksaan MUET? Boleh dapatkan menerusi pautan di bawah ini.
[+] Ebook Panduan MUET
Jika anda ada rakan-rakan lain yang juga bakal ambil peperiksaan MUET 2017, hebahkan mengenai laman web ini menerusi butang kongsi yang disediakan.

Semoga berjaya.

Artikel Terkait