Langkau ke kandungan utama

Rahsia Untuk Dapat Kerja Gaji Lumayan

Rahsia untuk mendapatkan kerja dengan gaji lumayan ialah anda mesti pandai dan bijak mencari ruang dan peluang. Bila kerajaan umumkan ambilan kerja kerajaan dibekukan tahun 2015, ramai graduan yang keewa dan seolah putus harapan.

Ramai merasakan bahawa peluang sudah tertutup untuk mendapatkan kerja lepasan graduan. Ramai anggap masa depan sudah menjadi gelap. Belajar tinggi-tinggi penat-penat, tetapi ...
Rahsia Untuk Dapat Kerja Gaji Lumayan

Rahsia Untuk Dapat Kerja Gaji Lumayan

Jangan begitu, pihak iKerjayaGraduan.com mahu mengingatkan para lepasan graduan dan siswazah, sebenarnya kerja kerajaan hanyalah sebahagian kecil dari kerja kosong di Malaysia. Ada banyak lagi peluang untuk mendapatkan kerja, malah kerja yang bergaji lebih lumayan dari kerja kerajaan. Tak percaya? Biar kami tunjukkan sesuatu kepada anda. Ini FAKTA!

Ini statistik 2014;

Jumlah kerja kerajaan = 1.63 Juta
Jumlah kerja swasta = 8.53 Juta

Kenapa hanya fokus nak kerja kerajaan padahal ada lebih banyak peluang pekerjaan di sektor swasta!

Orang kata susah nak join swasta. YA memang susah. Tapi kalau anda tahu strateginya, ianya akan jadi mudah. Hanya mereka yang tidak tahu cara-cara dan kaedah yang betul untuk mendapatkan kerja kosong ini sahaja yang mengatakan ianya susah. Cuba tanya mereka yang dah dapat kerja sedemikian?

Alhamdulillah, anda patut lega kerana strategi untuk mendapatkan kerja di sektor swasta telah disediakan oleh Tim Infokerjaya, dan pihak iKerjayaGraduan.com mahu anda mendapatkannya.

Lihat sendiri apa yang akan anda peroleh menerusi panduan ini. Anda patut memilikinya jika mahu mendapat tempat serta rahsia mendapat kerja dengan gaji lumayan.

[+] Kerja Swasta - Rahsia Kerja Gaji Lumayan


Ini rahsia yang ramai tak nak anda tahu. Luangkan masa dan praktikkan strategi-strategi ini; serius, anda pasti tidak akan kecewa jika mengikutinya dengan betul.

Semoga berjaya.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik

Bagaimana cara nak lulus Ujian Psikometrik kemasukan perkhidmatan awam? Ramai calon yang mencari tips dan panduan untuk mengetahui cara nak lulus dalam ujian Psikometrik dikendalikan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Ujian Psikometrik adalah ujian wajib lulus bagi kebanyakkan gred jawatan kerja kerajaan. Dulunya, ujian ini lebih dikenali sebagai seksyen Sahsiah dan Minat dalam peperiksaan online kemasukan perkhidmatan awam. Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik Kemasukan Kerja Kerajaan Sejak pentadbiran negara bertukar, beberapa polisi pengambilan perjawatan dalam sektor awam telah dinilai dan dikemaskini mengikut keperluan dan kehendak semasa. Ini termasuklah ujian Psikometrik yang sebelum ini dijalankan sebagai salah satu seksyen peperiksaan online SPA. Ujian ini kini diasingkan, malah calon perlu menjawab ujian ini di laman web khas ujian ini. Ujian Psikometrik adalah ujian berkaitan minat serta kecenderungan. Ia menguji sikap calon, integriti calon, kompetensi calon

Cara Nak Lulus Peperiksaan Online SPA

Bagaimana Cara Nak Lulus Peperiksaan Online SPA? Ramai calon yang dipanggil untuk hadapi peperiksaan online oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) nak tahu cara dan tips untuk lulus di dalam peperiksaan online ini. Kami juga pasti, anda antara calon yang mencari tips tersebut. Almaklumlah, peperiksaan online SPA nampak mudah tetapi ianya adalah cara terawal pihak SPA menyingkirkan calon-calon yang memohon perjawatan dalam kerajaan. Maka, walaupun nampak mudah, tetapi tahap untuk lulus peperiksaan online SPA adalah sangat sukar. Cara Nak Lulus Peperiksaan Online SPA Ramai calon yang telah hadapi peperiksaan online SPA gagal disebabkan satu faktor sahaja . Nak tahu apa faktor tersebut? Faktor Gagal Dalam Peperiksaan SPA Faktor tersebut adalah kurangnya persediaan untuk hadapi peperiksaan online SPA . Disebabkan oleh faktor ini, maka ramai calon yang gagal disebabkan tidak tahu cara menjawab, tidak tahu bentuk soalan, line internet kurang pantas, browser di komputer tidak

Rujukan Contoh Soalan PSEE Jurutera J41 dan Penolong Jurutera JA29

Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) Jurutera, gred J41 dan Penolong Jurutera JA29 .  Jika anda adalah antara calon bertuah yang dipanggil untuk peperiksaan online ini, anda tentu lega kerana menemui blog ini yang akan membantu anda melakukan persediaan untuk exam itu nanti. PSEE Jurutera, gred J41 dan Penolong Jurutera JA29 akan melibatkan dua seksyen iaitu Seksyen A - Daya Menyelesaikan Masalah dan Seksyen B - Kefahaman Bahasa Inggeris . Kedua-dua seksyen penting dan calon terpilih perlu pastikan lulus kedua-dua seksyen untuk ke peringkat seterusnya bagi jawatan Jurutera, gred J41 dan Penolong Jurutera JA29. Rujukan PSEE - Jawatan Jurutera / Penolong Jurutera Sebagaimana dengan jenis peperiksaan yang lain, adalah penting untuk calon menyediakan serta melakukan persiapan sebelum peperiksaan sebenar. Soalan pasti sukar dijawab walaupun ianya mudah andai tidak melakukan ulangkaji dan juga latihan. Kekangan masa sentiasa menjadi antara punca calon-calon gagal me