Langkau ke kandungan utama

Jana Income Dengan Uber

Peluang Kerja di Singapura
Salah satu cara mudah untuk menjana pendapatan, samada sampingan atau sepenuh masa ialah dengan menjadi pemandu UBER. Graduan dan lepasan IPT pun boleh daftar menjadi pemandu UBER dan jana income mingguan dan bulanan yang lumayan.

UBER, salah satu syarikat perkongsian kenderaan persendirian dengan menawarkan harga berpatutan untuk kadar tambang. Ia menjadi antara pengangkutan pilihan bagi kebanyakkan mereka yang menetap di bandar-bandar besar seperti Kuala Lumpur dan juga Johor Bahru. Ada seorang pemandu UBER pernah mendedahkan bahawa income sebulan dengan menjadi pemandu UBER separuh masa boleh mencecah hingga RM3,000 - RM5,000 sebulan.

Peluang Graduan Jana Income Dengan Uber

Graduan dan lepasan IPT digalakkan untuk menjadi pemandu UBER apatah lagi terdapat permintaan yang tinggi di kawasan-kawasan yang berpadatan dengan pelajar. Tetapi .. masalahnya ialah tak ramai graduan dan lepasan ijazah daripada IPT yang mempunyai kenderaan untuk dijadikan sebagai kenderaan UBER.

Jadi? Apa penyelesaiannya?

Jana Income Dengan Uber
Salah satu cara lain untuk menjana pendapatan menerusi UBER ialah dengan menjadi pencari pemandu UBER. Hanya daftarkan mereka yang ada kenderaan sendiri dan mahu menjadi pemandu UBER dan dapatkan komisen sehingga RM300 untuk setiap pemandu yang didaftarkan.

Lumayan.

Katakan seorang graduan itu dapat cari 10 pemandu UBER. Mudah-mudah dia boleh dapat pendapatan menerusi komisen sebanyak RM3000 sebulan.

[Baca] Buat Duit Dengan UBER - Tanpa Kenderaan

Tak percaya?

Cuba baca pengakuan seorang bekas pemandu UBER yang sudah berjaya memiliki sebuah stesen minyak sendiri dengan cara ini.

Baca Sini - Rahsia UBER

Jika anda seorang graduan yang masih mencari peluang selain untuk memilih saluran kerjaya sedia ada .. mengapa tidak ini.


Mahu dapatkan lebih 200 contoh soalan (jawapan disertakan) UJIAN PSIKOMETRIK Terkini? [Klik Sini untuk Info]

Nak tahu apa rahsia lulus Temuduga Kerja Kerajaan? Muat-turun Ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan sekarang di sini - [Klik Sini untuk Dapatkannya]

Klik Sini untuk Info

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Gred 41

Penilaian Ujian Psikometrik adalah merupakan salah satu keperluan wajib untuk memasuki Perkhidmatan Awam Malaysia. Calon yang terpilih dan dipanggil untuk menjalani ujian ini adalah WAJIB LULUS sebelum ke peringkat seterusnya. Biasanya, ujian ini akan dilaksanakan setelah calon terpilih melepasi peringkat Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) iaitu Ujian Aptitud dengan baik. Ujian ini merupakan peringkat saringan calon bagi menilai kesesuaian calon terhadap jawatan yang dipilih/dipohon. Ujian ini merupakan salah satu dari kaedah penilaian yang holistik bagi tujuan menilai aspek sikap, pengetahuan, kompetensi, kemahiran serta personaliti calon-calon untuk menentukan kesesuaian individu bagi tujuan lantikan sesuatu jawatan selain daripada PSEE dan juga temuduga. Ujian Psikometrik untuk Jawatan Gred 41 Calon yang terpilih untuk Ujian Psikometrik bagi jawatan Gred 41 adalah wajib lulus dan perlu melepasti markah merit yang telah ditentukan. Markah merit untuk penentu

Awas .. Perangkap Soalan Ujian Psikometrik

Ramai calon kemasukan kerja kerajaan dipanggil untuk hadapi peperiksaan khas Ujian Psikometrik .Ujian ini telah menjadi ujian wajib untuk ke peringkat seterusnya dalam permohonan kerja dalam sektor perkhidmatan awam. Jika sebelum ini, Ujian Psikometrik menjadi sebahagian daripada seksyen peperiksaan online SPA , tetapi kini ujian ini telah diasingkan dan menjadi ujian pertama untuk calon-calon kemasukan kerja kerajaan perlu lulus. Rujukan Ujian Psikometrik - Awas Dengan Perangkap Soalan Ujian Psikometrik telah menjadi ujian wajib dalam pengambilan banyak jawatan dalam perkhidmatan awam, antaranya jawatan Gred 41, jawatan Gred 19, jawatan Gred 29 malah ia turut menjadi sebahagian ujian untuk Pegawai Tadbir Negeri N41 dan Pegawai Tadbir Diplomatik M41. Pihak SPA yang bertanggungjawab mengendalikan peperiksaan dan ujian ini serius dalam menapis calon-calon yang benar-benar layak, paling penting boleh memberikan perkhidmatan terbaik pada setiap situasi. Ujian Psikometrik diadak

Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik

Bagaimana cara nak lulus Ujian Psikometrik kemasukan perkhidmatan awam? Ramai calon yang mencari tips dan panduan untuk mengetahui cara nak lulus dalam ujian Psikometrik dikendalikan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Ujian Psikometrik adalah ujian wajib lulus bagi kebanyakkan gred jawatan kerja kerajaan. Dulunya, ujian ini lebih dikenali sebagai seksyen Sahsiah dan Minat dalam peperiksaan online kemasukan perkhidmatan awam. Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik Kemasukan Kerja Kerajaan Sejak pentadbiran negara bertukar, beberapa polisi pengambilan perjawatan dalam sektor awam telah dinilai dan dikemaskini mengikut keperluan dan kehendak semasa. Ini termasuklah ujian Psikometrik yang sebelum ini dijalankan sebagai salah satu seksyen peperiksaan online SPA. Ujian ini kini diasingkan, malah calon perlu menjawab ujian ini di laman web khas ujian ini. Ujian Psikometrik adalah ujian berkaitan minat serta kecenderungan. Ia menguji sikap calon, integriti calon, kompetensi calon