Langkau ke kandungan utama

Jana Income Dengan Uber

Salah satu cara mudah untuk menjana pendapatan, samada sampingan atau sepenuh masa ialah dengan menjadi pemandu UBER. Graduan dan lepasan IPT pun boleh daftar menjadi pemandu UBER dan jana income mingguan dan bulanan yang lumayan.

UBER, salah satu syarikat perkongsian kenderaan persendirian dengan menawarkan harga berpatutan untuk kadar tambang. Ia menjadi antara pengangkutan pilihan bagi kebanyakkan mereka yang menetap di bandar-bandar besar seperti Kuala Lumpur dan juga Johor Bahru. Ada seorang pemandu UBER pernah mendedahkan bahawa income sebulan dengan menjadi pemandu UBER separuh masa boleh mencecah hingga RM3,000 - RM5,000 sebulan.

Peluang Graduan Jana Income Dengan Uber

Graduan dan lepasan IPT digalakkan untuk menjadi pemandu UBER apatah lagi terdapat permintaan yang tinggi di kawasan-kawasan yang berpadatan dengan pelajar. Tetapi .. masalahnya ialah tak ramai graduan dan lepasan ijazah daripada IPT yang mempunyai kenderaan untuk dijadikan sebagai kenderaan UBER.

Jadi? Apa penyelesaiannya?

Jana Income Dengan Uber
Salah satu cara lain untuk menjana pendapatan menerusi UBER ialah dengan menjadi pencari pemandu UBER. Hanya daftarkan mereka yang ada kenderaan sendiri dan mahu menjadi pemandu UBER dan dapatkan komisen sehingga RM300 untuk setiap pemandu yang didaftarkan.

Lumayan.

Katakan seorang graduan itu dapat cari 10 pemandu UBER. Mudah-mudah dia boleh dapat pendapatan menerusi komisen sebanyak RM3000 sebulan.

[Baca] Buat Duit Dengan UBER - Tanpa Kenderaan

Tak percaya?

Cuba baca pengakuan seorang bekas pemandu UBER yang sudah berjaya memiliki sebuah stesen minyak sendiri dengan cara ini.

Baca Sini - Rahsia UBER

Jika anda seorang graduan yang masih mencari peluang selain untuk memilih saluran kerjaya sedia ada .. mengapa tidak ini.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik

Bagaimana cara nak lulus Ujian Psikometrik kemasukan perkhidmatan awam? Ramai calon yang mencari tips dan panduan untuk mengetahui cara nak lulus dalam ujian Psikometrik dikendalikan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Ujian Psikometrik adalah ujian wajib lulus bagi kebanyakkan gred jawatan kerja kerajaan. Dulunya, ujian ini lebih dikenali sebagai seksyen Sahsiah dan Minat dalam peperiksaan online kemasukan perkhidmatan awam. Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik Kemasukan Kerja Kerajaan Sejak pentadbiran negara bertukar, beberapa polisi pengambilan perjawatan dalam sektor awam telah dinilai dan dikemaskini mengikut keperluan dan kehendak semasa. Ini termasuklah ujian Psikometrik yang sebelum ini dijalankan sebagai salah satu seksyen peperiksaan online SPA. Ujian ini kini diasingkan, malah calon perlu menjawab ujian ini di laman web khas ujian ini. Ujian Psikometrik adalah ujian berkaitan minat serta kecenderungan. Ia menguji sikap calon, integriti calon, kompetensi calon

Cara Nak Lulus Peperiksaan Online SPA

Bagaimana Cara Nak Lulus Peperiksaan Online SPA? Ramai calon yang dipanggil untuk hadapi peperiksaan online oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) nak tahu cara dan tips untuk lulus di dalam peperiksaan online ini. Kami juga pasti, anda antara calon yang mencari tips tersebut. Almaklumlah, peperiksaan online SPA nampak mudah tetapi ianya adalah cara terawal pihak SPA menyingkirkan calon-calon yang memohon perjawatan dalam kerajaan. Maka, walaupun nampak mudah, tetapi tahap untuk lulus peperiksaan online SPA adalah sangat sukar. Cara Nak Lulus Peperiksaan Online SPA Ramai calon yang telah hadapi peperiksaan online SPA gagal disebabkan satu faktor sahaja . Nak tahu apa faktor tersebut? Faktor Gagal Dalam Peperiksaan SPA Faktor tersebut adalah kurangnya persediaan untuk hadapi peperiksaan online SPA . Disebabkan oleh faktor ini, maka ramai calon yang gagal disebabkan tidak tahu cara menjawab, tidak tahu bentuk soalan, line internet kurang pantas, browser di komputer tidak

Rujukan Contoh Soalan PSEE Jurutera J41 dan Penolong Jurutera JA29

Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) Jurutera, gred J41 dan Penolong Jurutera JA29 .  Jika anda adalah antara calon bertuah yang dipanggil untuk peperiksaan online ini, anda tentu lega kerana menemui blog ini yang akan membantu anda melakukan persediaan untuk exam itu nanti. PSEE Jurutera, gred J41 dan Penolong Jurutera JA29 akan melibatkan dua seksyen iaitu Seksyen A - Daya Menyelesaikan Masalah dan Seksyen B - Kefahaman Bahasa Inggeris . Kedua-dua seksyen penting dan calon terpilih perlu pastikan lulus kedua-dua seksyen untuk ke peringkat seterusnya bagi jawatan Jurutera, gred J41 dan Penolong Jurutera JA29. Rujukan PSEE - Jawatan Jurutera / Penolong Jurutera Sebagaimana dengan jenis peperiksaan yang lain, adalah penting untuk calon menyediakan serta melakukan persiapan sebelum peperiksaan sebenar. Soalan pasti sukar dijawab walaupun ianya mudah andai tidak melakukan ulangkaji dan juga latihan. Kekangan masa sentiasa menjadi antara punca calon-calon gagal me