Oct 23, 2016

Jana Income Dengan Uber

Salah satu cara mudah untuk menjana pendapatan, samada sampingan atau sepenuh masa ialah dengan menjadi pemandu UBER. Graduan dan lepasan IPT pun boleh daftar menjadi pemandu UBER dan jana income mingguan dan bulanan yang lumayan.

UBER, salah satu syarikat perkongsian kenderaan persendirian dengan menawarkan harga berpatutan untuk kadar tambang. Ia menjadi antara pengangkutan pilihan bagi kebanyakkan mereka yang menetap di bandar-bandar besar seperti Kuala Lumpur dan juga Johor Bahru. Ada seorang pemandu UBER pernah mendedahkan bahawa income sebulan dengan menjadi pemandu UBER separuh masa boleh mencecah hingga RM3,000 - RM5,000 sebulan.

Peluang Graduan Jana Income Dengan Uber

Graduan dan lepasan IPT digalakkan untuk menjadi pemandu UBER apatah lagi terdapat permintaan yang tinggi di kawasan-kawasan yang berpadatan dengan pelajar. Tetapi .. masalahnya ialah tak ramai graduan dan lepasan ijazah daripada IPT yang mempunyai kenderaan untuk dijadikan sebagai kenderaan UBER.

Jadi? Apa penyelesaiannya?

Jana Income Dengan Uber
Salah satu cara lain untuk menjana pendapatan menerusi UBER ialah dengan menjadi pencari pemandu UBER. Hanya daftarkan mereka yang ada kenderaan sendiri dan mahu menjadi pemandu UBER dan dapatkan komisen sehingga RM300 untuk setiap pemandu yang didaftarkan.

Lumayan.

Katakan seorang graduan itu dapat cari 10 pemandu UBER. Mudah-mudah dia boleh dapat pendapatan menerusi komisen sebanyak RM3000 sebulan.

[Baca] Buat Duit Dengan UBER - Tanpa Kenderaan

Tak percaya?

Cuba baca pengakuan seorang bekas pemandu UBER yang sudah berjaya memiliki sebuah stesen minyak sendiri dengan cara ini.

Baca Sini - Rahsia UBER

Jika anda seorang graduan yang masih mencari peluang selain untuk memilih saluran kerjaya sedia ada .. mengapa tidak ini.

Artikel Terkait