Oct 18, 2016

200 Saluran Kerjaya Kerajaan Lepasan Graduan

200 lebih saluran kerjaya untuk lepasan graduan. Laluan kerjaya untuk lepasan graduan yang mungkin mahu mencari alternatif untuk memasuki kerjaya sektor awam di Malaysia - Jika anda orangnya, baca teks ini sehingga habis. Mungkin ada peluang untuk anda.

Selain permohonan kerja menerusi portal SPA, terdapat beberapa agensi di bawah kerajaan yang menawarkan laluan dan saluran kerjaya untuk para lepasan graduan, termasuklah juga lepasan diploma dan sijil kemahiran tertentu.


Saluran Alternatif Untuk Memohon Kerja Sektor Awam

Setiap tahun, ramai lepasan graduan yang tidak bekerja dan menganggur. Kebanyakkan daripada mereka ini adalah lepasan graduan, ijazah, diploma serta sijil yang menantikan panggilan temuduga untuk kerja di sektor awam. Walhal terdapat saluran dan laluan alternatif lain untuk memohon kerja terutama di sektor awam.

Elakkan hanya fokus memohon kerja menerusi portal SPA sahaja. Seharusnya lepasan graduan, diploma dan sijil harus tahu, dan seterusnya mencuba 200 lebih saluran kerjaya yang ada untuk pelbagai jawatan di dalam sektor awam. Ia merupakan laluan alternatif kerjaya dalam menjawat jawatan dalam kerajaan.

Berikut adalah beberapa panduan, rujukan serta sumber informasi lengkap tentang bagaimana untuk mendapatkan kerja menerusi saluran alternatif kerjaya di dalam sektor awam (kerajaan). Rujukan dibawah adalah antara cara serta peluang untuk para lepasan graduan, samada ijazah, diploma mahupun sijil untuk ketahui peluang-peluang, jalan-jalan, cara-cara, serta sumber lain bagi memohon kerja di dalam sektor awam menerusi 200 lebih agensi-agensi tertentu berkaitan kerajaan.Beli 200 Saluran Alternatif Kerja Kerajaan Untuk Lepasan Graduan


Sumber info dan rujukan di atas disediakan dalam Microsoft Excel, jadi pastikan komputer anda mempunyai aplikasi yang boleh membuka fail dalam format dinyatakan.

[+] Muat Turun Panduan dan Rujukan Ini Sekarang - 200 Saluran Alternatif Untuk Kerjaya dalam Sektor Awam (Kerajaan).

Apabila telah muat turun, sila buka fail tersebut dan buat tindakan yang sewajarnya.

Artikel Terkait