Rujukan Kerjaya PTD Terkini 2016

Rujukan kerjaya PTD terkini 2016. Adakah anda mencari satu rujukan untuk membolehkan anda mendapat kerjaya sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik? Seandainya anda bakal terbabit dengan peperiksaan online untuk pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) gred M41 pada November 2016, pastikan anda bersiap sedia dengan rujukan kerjaya PTD versi terkini 2016.

Rujukan kerjaya PTD terkini 2016 yang iKerjaya Graduan maksudkan ialah Pakej Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik yang disediakan, dan dikeluarkan oleh pihak Tim Infokerjaya. Ia merupakan rujukan khas kerjaya PTD terutama untuk calon-calon yang bakal menghadapi tapisan untuk jawatan ini.

Tapisan yang dimaksudkan ialah peperiksaan online PTD. Jika anda dipanggil oleh pihak SPA untuk hadir atau menjalani peperiksaan online jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik gred M41, maka seharusnya anda bersedia dengan rujukan yang sesuai supaya anda tidak terlepas peluang untuk lulus di dalam peperiksaan ini.

Peperiksaan online PTD format terkini 2016 secara amnya mempunyai dua bahagian atau seksyen yang utama, iaitu:
  • Bahagian A - Pengetahuan Am
  • Bahagian B - Daya Penyelesaian Masalah

Untuk format terkini peperiksaan online PTD 2016, tiada lagi Bahagian C - Ujian Psikometrik seperti peperiksaan atau exam online Pegawai Tadbir Diplomatik sebelum ini.

Jadi, buat calon terkini peperiksaan online PTD 2016, anda tidak perlu lagi mencari set-set soalan berkaitan ujian Psikometrik kerana anda tidak memerlukannya untuk exam terkini.

Untuk rujukan kerjaya PTD terkini 2016, akan ada info-info, nota pantas PTD serta tips terkini untuk membolehkan anda membuat persediaan sebaik mungkin, relevan dengan keadaan semasa. Jika mahu lulus, anda perlu buat persediaan awal. Amat penting calon bakal PTD mengetahui segala isu semasa bagi membolehkan menjawab soalan peperiksaan dengan baik, terutamanya Bahagian A - Pengetahuan Am.

Pakej Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik Versi Terkini 2016 akan mula boleh didapati secara online bermula pada 12 hingga 21 November 2016. Jika anda berminat, boleh daftar sebagai waiting list di pautan berikut - [+] Rujukan PTD Exam November 2016


Rujukan Kerjaya PTD Terkini 2016

0 comment... add one now